Crònica sessió del 25 de febrer de 2021

Ahir es va celebrar la sessió del Ple de febrer de l’Ajuntament en la qual van destacar l’aprovació de diverses Mocions per part dels grups municipals. La sessió es va celebrar de manera telemàtica i es va poder seguir en directe pel canal YouTube municipal.

En iniciar-se la sessió l’alcalde va informar als regidors/es del Ple de l’evolució de l’afectació del COVID a Montgat. Montgat des de l’inici de la pandèmia hi ha hagut 639 casos a Montgat, l’índex de risc actual a Montgat és de 231, la taxa de reproducció està per sota d’1 i és de 0,84, les dades de l’atur a Montgat a gener de 2021 és de 677 persones, amb un increment de 134 persones respecte el 2020.

Respecte les dades del traça COVID a les escoles, l’alcalde va informar que la major incidència de casos els darrers 10 dies s'han produït a l’Institut Thalassa on hi ha tres grups confinats amb 77 persones i zero positius.

D’altra banda, també es va informar als membres del Ple que la reducció de temps de pagament de les factures als proveïdors està per sota de 20 dies.

Tanmateix, la regidora de Salut va informar que aquesta setmana s’ha iniciat la vacunació contra la COVID-19 a Montgat, començant pel grup 4 que inclou les persones amb gran dependència (grau III). Aquest grup també inclou la vacunació a les persones amb grau reconegut de dependència II i I que acudeixen a centres de dia, i progressivament a persones del programa d'atenció domiciliària de l'Atenció Primària (ATDOM) i a les persones de 80 anys o més. Informa que aquesta setmana s’han vacunat 204 persones i que la setmana vinent es preveu vacunar-ne a 96.

El Consistori va agrair l’esforç que han fet les persones gran que es van desplaçar al CAP per vacunar-se

A continuació, es va assabentar al Ple del nomenament de tres funcionaris interins: una funcionària interina per màxima urgència, per reforç del servei de Recursos Humans, fins la cobertura definitiva de la plaça d’administratiu/va Serveis Generals, una funcionària interina pel procediment de màxima urgència com agent de la Policia Local i d'una funcionària interina per màxima urgència, per reforç del servei dels Serveis Territorials, fins la cobertura definitiva de la plaça d’administratiu/va Serveis Generals.

Ja en l’únic punt de debat de la Comissió informativa de Desenvolupament Local, Recursos Econòmics i Serveis Interns es va aprovar per unanimitat l’aprovació de l’expedient de modificació pressupostària, de transferència de crèdits mitjançant baixa, número 1/2021 del pressupost municipal vigent.

A la part de control es van debatre les Mocions presentades pels grups municipals

MOCIONS

Un cop llegida i debatuda la Moció presentada pels grups municipals d’ERC, Junts per Montgat, i Montgat en Comú Podem de suport a l’Amnistia, s’aprova amb els vots a favor de Montgat Guanya Més Iniciativa Compromís, Montgat en Comú Podem, JuntsxCatalunya i ERC i una regidora del PSC, i amb l’abstenció de dos regidors del PSC, dos regidors de SOM i un regidor no adscrit.

Llegida i debatuda la Moció presentada pels grups municipals d’ERC i Montgat en Comú Podem, en defensa de la llibertat d’expressió artística i en solidaritat amb Pablo Hasél, s’aprova la Moció amb 10 vots a favor d’ERC, Montgat en Comú Podem, Montgat Guanya més Iniciativa Compromís i 7 abstencions dels grups municipals de SOM, PSC, JuntsxCat i el regidor no adscrit.

Finalment, es llegeix la Moció presentada pels grups municipals d’ERC i Montgat en Comú Podem, d’adhesió al pacte per l'estabilitat institucional (III addenda de l’acord sobre un codi de conducta política en relació amb el transfuguisme a les institucions democràtiques), per a rebutjar el transfuguisme com a pràctica de corrupció política que es debat i es desestima amb 8 vots a favor d’ERC, Montgat en Comú Podem i Montgat Guanya més Iniciativa i 9 vots en contra del PSC, JuntsxMontgat, SOM de Montgat i un regidor no adscrit.

Per finalitzar es va donar resposta a la pregunta presentada per l’AFA de l’escola Salvador Espriu, en la qual l’entitat educativa reclama actuacions de reforma i manteniment urgents de l’escola.

 

Darrera actualització: 22.01.2022 | 21:55