Escrit del mes de maig de 2024

Licitar o municipalitzar els serveis de l'escola bressol?

Estimats montgatins i montgatines, quan es publiquin aquestes línies, el país tindrà un nou Parlament que escollirà al President de Catalunya. Hem sentit moltes promeses a la campanya electoral; algunes versemblants, altres voluntarioses o simplement desitjos.... “a distinguir me paro, las voces de los ecos”, escrivia Antonio Machado. Però totes les propostes dels diferents partits tenien un denominador comú: el bé del país.

Nosaltres, com a liberals, no tenim cap apriorisme: les escoltem i les valorem. El que nosaltres volem és un país que sigui estimat aquí i allà: que acolli i que no es tanqui, que no busqui la diferència sinó el que ens uneix. Un país per somiar....

T’he fet així, tal com et necessitava tancant els ulls, t’he imaginat a mida dels meus somnis...

El poeta parlava de l' estimada o del país? Potser dels dos...

Però on ets, quan et cerco? No em sents, quan et crido? Potser no t'he fet...i sols t’he imaginat. Tant et necessitava, que potser he estimat solament un bell somni.

Aquest mes de maig l'Ajuntament ha licitat els serveis de l'escola bressol municipal ELS MONTGATETS. A la Corporació hem tingut un debat molt viu i força ideològic: licitar o municipalitzar els serveis de l'escola bressol?

És a dir, l'administració municipal assoleix tota la gestió i el funcionament, municipalització, o bé la gestió i el funcionament l’assolirà una empresa privada a través d’una licitació pública.

L'equip de govern amb el suport del nostre grup Liberal i el vot en contra d’ERC i Montgat En Comú Podem, va decidir licitar el servei. Nosaltres creiem que és la solució més adient. L’administració municipal crea el marc on l’empresa privada produeix bens i/o serveis mitjançant un contracte marc on queden ben definides les obligacions de l’empresa licitant i les sancions en cas de no complir-les.

Creiem que és la manera més eficient d’oferir aquest servei als veïns, l'Ajuntament no s'engreixa i està en condicions de controlar de forma rigorosa i àgil l'empresa adjudicatària.

Darrera actualització: 14.05.2024 | 22:14
Darrera actualització: 14.05.2024 | 22:14