Eleccions municipals 2023

Informació sobre el desenvolupament de les eleccions municipals 2023

Des d'aquesta secció podeu consultar el calendari electoral amb les dates clau de la convocatòria, el cens, les meses electorals, el vot per correu, el vot des de l’estranger, les candidatures, la campanya electoral, els resultats i la data de constitució de l’Ajuntament.

Resultats de les eleccions municipals a Montgat

A l'enllaç podeu consultar els resultats de les eleccions municipals 2023

Informació de les seccions censals

A Montgat hi ha quatre seccions censals. Aquí, hi trobareu la informació sobre a quin equipament us podreu adreçar, per exercir el vostre dret a vot el dia 28 de maig.

Secció 1a.      Les meses de la secció primera estaran ubicades a l'escola Sant Joan (c/ Escoles, s/n), on podran exercir el seu dret a vots els veïns i veïnes dels barris del Pla de Montgat, Barri Antic, Residencial camí d’Alella, disseminats, i Colònia Argentina.  

Secció 2a.     Les meses de la secció segona estaran ubicades a la Sala Pau Casals (Biblioteca Tirant lo Blanc), Ronda dels Països Catalans, s/n,  on hi podran votar totes els veïns i veïnes censats dels barris de Can Maurici, Can Ciurana, Turó del Sastre, i Les Vilares.

Secció 3a.     Les meses de la secció tercera estaran ubicades al Casal de Gent Gran Joan Maragall ( c/ Marina, 113), on hi podran votar els veïns i veïnes residents els barris de Les Mallorquines, Residencial Montgat, Les Costes, i Pont de Tiana.

Secció 4t.       Les meses de la secció quarta estaran ubicades a l'escola Sant Joan (c/ Escoles, s/n), on hi podran votar els veïns i veïnes del barri del Turó del Mar.

 

Calendari de les eleccions

El dia 4 d'abril de 2023  es va publicar al BOE el Real Decret de convocatòria de les Eleccions Municipals 2023 que es celebraran el diumenge 28 de maig.

Del 10 al 17 d'abril es poden consultar les dades del cens electoral a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de Montgat i presentar reclamacions. La informació també es pot consultar al web de l'Institut Nacional d'Estadística, clicant aquí 

Del 19 al 24 d'abril: es poden presentar les candidatures davant la Junta Electoral. El 2 de maig es publiquen les candidatures proclamades, un cop resoltes irregularitats i errors.

El dia 3 de maig: es preveu la realització del sorteig públic per elegir els veïns i veïnes que formaran part de les meses electorals el dia 28 de maig.

Abans del 6 de maig l'Ajuntament ha de notificar a les persones escollides per sorteig, que tenen 7 dies com a màxim per presentar al·legacions. Aquestes han de quedar resoltes abans del 18 de maig.

El dia 18 de maig: és l’últim dia per demanar el vot per correu. El vot per correu es pot sol·licitar des del mateix moment que es convoquen les eleccions. Les persones que ho hagin demanat podran votar per correu del 8 al 24 de maig a través de l'Oficina de Correus. La sol·licitud del vot per correu és pot fer online clicant aquí 

Vot per correu:

Del 8 al 21 de maig: és el període per rebre la documentació que es necessita per poder votar per correu.

Del 8 al 24 de maig: poden votar per correu les persones que ho hagin sol·licitant entregant el vot a una oficina de Correus en els horaris habituals d’obertura de les oficines postals

Vot per correu des de l'estranger:

En les eleccions locals no voten els residents que viuen a l’estranger i no estan empadronats en algun municipi, però sí els que són fora temporalment i sí que estan empadronats. En aquest cas:

Del 4 al 29 d’abril: es pot demanar votar per correu des de l’estranger.

A partir del 2 de maig: els electors que ho han demanat comencen a rebre la documentació necessària.

Del 2 al 24 de maig: poden votar per correu des de l’estranger els que ho hagin demanat.

Període de la Campanya electoral: del 12 al 26 de maig

Jornada de reflexió: Dissabte 27 de maig

Eleccions municipals: Diumenge 28 de maig

La jornada electoral s'iniciarà a les 9 h i finalitzarà a les 20 h. Durant la jornada electoral hi haurà personal en representació de l'administració que donarà suport als membres de les meses de totes les seccions censals que estaran ubicades als edificis municipals on es podrà votar. El personal estarà present per resoldre qualsevol incidència o reclamació que es pugui produir.

L’Ajuntament informarà dels resultats de les eleccions municipals i el desenvolupament de la jornada a través dels mitjans d’informació local i les xarxes socials municipals.

Quan es constituirà el nou Ajuntament? L’acte de constitució del nou Ajuntament i l’elecció de l’alcalde o alcaldessa es celebrarà el dia 17 de juny a la Sala Pau Casals.

Per a més informació sobre les eleccions municipals cliqueu aquí  

Darrera actualització: 30.05.2023 | 14:29
Darrera actualització: 30.05.2023 | 14:29