Pla de Mesures Antifrau de l'Ajuntament de Montgat

Montgat aprova el Pla de Mesures Antifrau

A la sessió del Ple del passat 30 de març de 2023, l’Ajuntament de Montgat va aprovar el Pla de Mesures Antifrau per a la gestió de projectes vinculats al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançats amb fons europeus anomenats Next Generation de conformitat amb el que preveu l’art. 6 de l’ordre l’Ordre del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública HFP/1030/2021, de 29 de setembre.

El document declara que l’Ajuntament manté un compromís ferm de rebuig, lluita i denuncia contra el frau i qualsevol mena de corrupció o conflicte d’interessos que sigui contrari als principis d’integritat, imparcialitat, objectivitat i transparència de l’activitat de la corporació.

El Pla de mesures antifrau és una eina de control, que té com a finalitat que la seva implementació serveixi per prevenir la possible corrupció institucional.

El Pla de mesures antifrau aprovat al Ple de l’Ajuntament del dia  de març 30 de març és un pas més per avançar cap a una cultura ètica i transparent en la gestió pública, i completa altres accions ja desenvolupades, com són:

  • El Codi de conducta dels alts càrrecs de l’Ajuntament de Montgat aprovat el 25 de maig de 2017.
  • L'obtenció del segell Infoparticipa els anys 2020, 2021 i 2022 atorgat per la UAB per la transparència de la web municipal.

Properament, l’Ajuntament posarà en funcionament la Bústia ètica i de bon Govern (canal de denúncies anònim).

El Pla també inclou una Declaració institucional d’integritat i de lluita contra el frau, adoptada per tots els grups municipals que integren el Plenari municipal.

Podeu consultar els documents a la secció lateral del web i clicant aquí

Darrera actualització: 12.04.2023 | 14:26
Darrera actualització: 12.04.2023 | 14:26