Escrit del mes de maig de 2024

La importància de les eleccions europees

 

El proper 9 de juny se celebren les eleccions al Parlament Europeu. Un Parlament que gestiona un pressupost anual proper als 200.000 MM€ i amb importants competències legislatives en diferents àrees com Economia, Polítiques Socials i Laborals, Medi ambient, Energia, Agricultura, Comerç i Cooperació Internacional o Consum entre d'altres; algunes d’elles en exclusiva i altres compartides amb els Estats membres; totes amb un impacte directe en el dia a dia dels ciutadans de la Unió Europea.

Tot i així, aquestes eleccions acostumen a registrar una baixa participació i és que potser no acabem d'entendre la seva transcendència a la nostra vida quotidiana.

Per això, dediquem el nostre article mensual a recordar la importància de participar en aquestes eleccions i senyalar algun motiu per triar la candidatura Socialista.

Els socialistes defensem la justícia social, la igualtat de gènere, els drets dels col·lectius vulnerables, l'estat del benestar, l'ocupació digna, les polítiques mediambientals, la cooperació internacional i la inversió en educació, sanitat i investigació.

Ens enfrontem també a la creixent amenaça de l'extrema dreta provocadora i tòxica, que proposa una societat excloent i fomenta l'odi entre els estats i els ciutadans i la desmotivació per la política útil.

Sens dubte, hi ha molts motius per anar a votar el 9 de juny i triar la candidatura Socialista com majoritàriament va passar a les passades eleccions al Parlament de Catalunya.

Darrera actualització: 17.05.2024 | 11:14
Darrera actualització: 17.05.2024 | 11:14