Escrit del mes d'abril de 2024

Paral·lelisme / Paràlisi

 

De nou, eleccions. La NO aprovació dels pressupostos de la Generalitat ens duu a una nova convocatòria electoral.

 

Una convocatòria electoral motivada principalment pel vot negatiu als pressupostos del partit dels Comuns (ara Comuns Sumar) que, en el cas de Montgat, ha provocat el dany col·lateral de perdre el projecte de l'ascensor dins de l'Escola Salvador Espriu al que havia arribat el PSC amb el Govern de la Generalitat.

 

Ja fa temps que busquem convenis amb el departament d'Educació per millorar equipaments. A banda de l’ascensor, podem afegir l'oferiment de l'ajuntament per cobrir el pati del Thalassa i guanyar un espai esportiu per al municipi. Resposta del Departament? No, perquè no podem fer convenis.

 

També podem parlar de la petició d'asfaltat amb reductors de soroll a l'any 2020, donat que l’actuació feta ens ha deixat amb la meitat del municipi asfaltat (C-31) i l'altra meitat sense asfaltar (C-32).

 

I de la petició feta fa 3 anys sobre la limitació a 80 km/h per al nostre municipi davant la manca de coherència en els límits de velocitat actuals (120 km/h en direcció nord i 90 km/h en direcció sud), vam preguntar fa un parell de mesos a la Generalitat i la resposta d’aquests és que “no tenien dades”.

 

Busquem més exemples dels mandats d'ERC…

 

En quan a les platges, ens trobem amb mocions d’ERC contra l'estabilització del nostre litoral, i el nostre Ajuntament liderat per ERC mirant cap a una altre banda.

 

Evidentment, tampoc s’ha fet cap pressió als ports de la Generalitat per aportar sorra. Així doncs, qui ho acaba pagant? Els municipis com el nostre.

 

Sobre la gestió de la sequera… zero de nou. L’ACA, organisme depenent de la Generalitat, desapareguda... i mentrestant l’Ajuntament i l'Àrea Metropolitana de Barcelona treballant de la mà per a gestionar els recursos hídrics del municipi. Sense parlar de la recent noticia en la que la Generalitat traspassa als ajuntaments la responsabilitat de decidir quines piscines públiques i privades seran o no refugi climàtic, sense cap orientació al respecte.

 

En polítiques d’habitatge, de nou ens trobem sols. Afortunadament, Montgat donarà un pas endavant gràcies a les properes promocions d’habitatges dotacionals.

 

I mirant dades, trobem a Catalunya a la cua en energies renovables, mentre l’Ajuntament continua dotant els seus espais municipals amb energia verda, com properament farem a l'escola Sant Joan.

 

Ah! Tornant a l’educació, l'informe PISA parla per si sol…

 

Aquest és un petit esbós del que passa a la resta del territori.

Si eleccions, per fi eleccions.

Ara toca Catalunya.

Ara toca la gent i els serveis públics.

Darrera actualització: 17.04.2024 | 17:26
Darrera actualització: 17.04.2024 | 17:26