Escrit del mes de juny de 2024

Avui i sempre celebrem la diversitat

El 28 de juny representa un dia emblemàtic en la lluita per la igualtat de drets i la diversitat sexual a tot el món i és fonamental recordar, avui i tots els dies, que la celebració de l'Orgull LGTBIQ+ no sols és un homenatge a la valentia i la resistència dels qui hem lluitat i lluitem pels nostres drets, sinó també una crida a la inclusió, al respecte i a la tolerància cap a totes les persones, independentment de la seva orientació sexual, identitat i expressió de gènere. 

Tristament, la situació relacionada amb la igualtat de les persones LTBIQ+ no ha guanyat terreny en matèria de drets humans de la mateixa forma en tots els territoris ni en el mon polític. De fet, hi ha països i partits polítics on l'orientació sexual-afectiva, d'identitat o expressió de gènere no és acceptada com un dret fonamental i per contra es continua criminalitzant institucional i socialment, fomentant l’homofòbia en el llenguatge polític i vulneren i qüestionen tots els drets aconseguits fins ara, mostrant una situació d’injustícia que hagués d’haver estat superada fa molt temps. 

Aquest dia ens convida a reflexionar sobre els avanços aconseguits en matèria de drets LGTBIQ+ i a Montgat, no donarem ni un pas enrere. Reafirmem amb més força si cap, el nostre compromís en contra de la discriminació i a promoure el respecte i la inclusió, ja que només a través del respecte mutu i l'acceptació de la diversitat podrem construir una societat més justa i equitativa.

A Montgat ens caracteritzem per ser una comunitat diversa i oberta, i consolidem el nostre compromís per a continuar lluitant contra la desigualtat en tots els àmbits de la vida de totes les persones. Continuem treballant per construint un món en el qual totes les persones siguin iguals i puguin viure les seves vides lliurement, en un entorn inclusiu on cada persona se senti segura i respectada, sense importar la seva orientació sexual o identitat de gènere. Recordem que solament treballant conjuntament aconseguirem derrocar els obstacles que impedeixen la igualtat de les persones LGBTIQ+ i aconseguir avanços visibles. 

En aquest Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+, demanem a tota la ciutadania de Montgat a reivindicar i mostrar amb orgull que la nostra societat es diversa per naturalesa, a celebrar el que som, a promoure el respecte i la inclusió, i a continuar treballant per un futur on la igualtat i la dignitat siguin una realitat, sense distinció.

Des de SOM de Montgat treballem per a tothom cada dia.

 

 

Darrera actualització: 03.06.2024 | 12:40
Darrera actualització: 03.06.2024 | 12:40