Escrit del mes de desembre de 2023

Remunicipalització, serveis públics i iniciativa privada

 

En els últims plens hem debatut la gestió dels serveis públics.

No podia ser d’altra manera, després que el nostre grup hagi col·locat aquest debat tan important als pressupostos de 2024 amb la proposta de municipalització de l'Escola bressol i l'ampliació de places del Casal d'estiu. Dos equipaments que, recordem, estan en mans de la gestió privada, i que, a tant a l'una com a l’altra, hi ha dèficit de places públiques.

Des d'En Comú Podem entenem que l'Ajuntament ha de garantir que les places públiques s'adaptin a la necessitat del nostre municipi. I això passa perquè els nens i nenes dels nostres veïns i veïnes puguin optar a una plaça pública i de qualitat.

Així, entre les nostres propostes de cara al pressupost de 2024, hem inclòs la remunicipalització de l'Escola Bressol així com fer un estudi per a la seva ampliació, i dotar de més pressupost per a ampliar l'oferta de places públiques al Casal d'estiu, cap de les quals va ser recolliida per l’equip de govern.

Per al PSC i la resta de l'equip de Govern (SOM i JUNTS), la gestió dels serveis públics passa per un equilibri entre la gestió pública i la iniciativa privada. Per tant, que els nens i nenes del nostre poble no tinguin una plaça pública és fruit de la política neoliberal d'aquest govern, que considera que ampliar places públiques fa la competència al sector privat.

La gestió d'un servei públic en mans de la iniciativa privada significa convertir el que pot ser un servei en un privilegi. Per a En Comú Podem, la remunicipalització dels serveis públics és una de les nostres principals apostes programàtiques, atès que a Montgat gairebé tota la gestió d’aquests està a mans del sector privat (Escola Bressol, Casal d'estiu, SAD, neteja d'edificis, neteja de carrers, escombraries, etc.).

Ens plantegem la remunicipalització com la defensa dels serveis públics de qualitat, la qual cosa ens permetria millorar la qualitat del servei i les condicions laborals dels treballadors.

No només això, sinó que entenem que la remunicipalització de serveis públics és la nacionalització de sectors estratègics de l'economia en l'àmbit municipal.

Som ben conscients que la nostra posició amb relació a la gestió dels serveis públics no és hegemònica i fins a un cert punt és minoritària, però ens alegrem d'haver introduït aquest debat que feia temps que no es donava a Montgat per saber quina és la posició dels diferents partits del consistori. I, sense cap mena de dubte, des d'En Comú Podem defensarem sempre els serveis públics des de la seva gestió pública.

Darrera actualització: 10.12.2023 | 20:47
Darrera actualització: 10.12.2023 | 20:47