Escrit del mes d'octubre de 2023

Parlar no és ordenar

“Els reptes que tenim per davant ho valorarem entre tots, aquet govern tindrà la mà estesa a parlar amb tothom, sense cap tipus d’embut ni de tall, parlarem amb tothom, que quedi ven recollit això, parlar és parlar, parlar no és ordenar”.

Aquesta va ser la frase que va pronunciar el Sr. Absil el 17 de juny, dia que es va constituir l'Ajuntament de Montgat i que va ser nomenat alcalde per al mandat 2023-2027. I, si bé és una frase molt conciliadora, l'important és que les paraules vagin acompanyades d’actes.

Cal recordar que l'actual equip de govern està format per PSC, SOM i JUNTS. Al juliol, la regidora de Comunicació de JUNTS ens va comentar que de cara a setembre volia fer canvis en l'actual revista mensual de l'Ajuntament, concretament, eliminar la part dels escrits dels grups municipals, substituint-la per un codi QR que et dirigeix a la web de l'ajuntament on estaran els escrits penjats.

Des del Grup municipal d'En Comú Podem rebutgem aquesta mesura imposada i no acordada, per diferents motius.

En primer lloc, entenem que s'està vulnerant l'article 90 del Reglament Orgànic Municipal:  Els grups polítics municipals, representants pels seus portaveus, ostentaran els drets següents: d) expressar la seva opinió a través del Butlletí o Full d'informació Municipal i participar en els altres mitjans de comunicació de titularitat municipal.

En segon lloc, no comprenem que hàgim d'obligar els nostres veïns i veïnes a haver de llegir l'opinió dels diferents grups municipals en un dispositiu electrònic, tenint en compte la discriminació a causa de la bretxa digital que això suposa.

I, en tercer lloc, hi ha una discriminació en termes democràtics en relació amb els grups de l’oposició. Si la veu dels grups municipals en format paper desapareix, la revista corre el perill de convertir-se en un full propagandístic del govern de torn. A on queda llavors la pluralitat?

Des del nostre grup, creiem que es poden compaginar els dos formats, el de paper i l'electrònic. Més encara si tenim en compte que, de fet, la revista es continuarà publicant en format paper.

Per això, sol·licitem al Sr. Absil des d'aquest escrit, tal i com ja li vam dir en el ple de setembre, que fent valer la seva frase d'inici de mandat, rectifiqui en aquesta decisió que, sota el nostre punt de vista, coarta la llibertat d'expressió.

Darrera actualització: 14.11.2023 | 09:31
Darrera actualització: 14.11.2023 | 09:31