Escrit del mes de novembre de 2023

Celebrem el Dia Internacional de la Gent Gran cada dia de l’any

Aquest mes d'octubre hem celebrat el Dia Internacional de la Gent Gran. Dels dies 1 a 6, i sota la regidoria de Benestar Social que encapçala la nostra companya Marian Sotos, han tingut lloc diferents actes per commemorar aquesta data: esmorzar de carmanyola amb xocolata i xurros i melindros; actuacions de la coral i teatre; tallers d'escriptura creativa i risoteràpia, animació...

La crisi sanitària i social que hem viscut els darrers anys, ha suposat un punt d'inflexió per a la revisió del model d'atenció a les persones grans.

Segons l'evolució de la piràmide poblacional, la soledat no desitjada de les persones grans és un fenomen que anirà a més amb el pas dels anys. A Montgat hi ha 1.982 persones majors de 65 anys. Es tracta, doncs, d'un grup de població nombrós amb necessitats de lleure, assistencials, educatives i sanitàries pròpies, aquesta realitat es presenta com un dels principals reptes que haurem d'enfrontar com a societat.

A SOM farem costat a mesures que garanteixin els drets i autonomia de les persones grans, com a grup d'edat divers, i amb autonomia de decisió. Dins de la nostra regidoria potenciarem les trobades en espais com biblioteques, casals, espais públics i la socialització, especialment d'aquelles persones que utilitzen els centres com un recurs imprescindible per fer front a la seva situació de soledat no desitjada.

Donarem suport a les mesures d'acompanyament a les persones grans, posant el focus a les xarxes de proximitat, d'assistència primària i de serveis bàsics.

Dins el nostre programa electoral comptem amb diverses mesures que fan de Som de Montgat un partit centrat en polítiques socials per tal d'aconseguir una millora diària per les persones més grans del nostre poble. Algunes d'aquestes mesures són:

35. Activar el projecte de Residència i Centre de Dia al Pla de Montgat

36. Dissenyar el programa de gent gran activa (incloent-hi els camins de salut).

38. Reforçar i/o ampliar el personal de serveis socials per donar una millor atenció a la ciutadania.

39. Dur a terme activitats de promoció comunitària específiques per a gent gran, famílies, joves,

persones immigrades, infants i persones amb diversitat funcional.

40. Regular tot el servei d'atenció domiciliària.

*Podeu trobar el programa complet a http://www.somdemontgat.org

En resum, SEMPRE ens hi trobareu a l'hora de dignificar i fer valdre les moltes virtuts que atresoren les persones grans de Montgat, que tant ens han donat i de les que tant hi hem d'aprendre. A Som de Montgat no deixarem mai una persona enrere. Som de Montgat són fets i no paraules.

Darrera actualització: 19.12.2023 | 20:18
Darrera actualització: 19.12.2023 | 20:18