Escrit del mes de novembre de 2023

Acord històric entre Junts i PSOE

Aquest és un espai en el qual parlem de poble i així acabarem aquest escrit del mes, però no volem passar per alt la importància del moment històric que representa l'Acord de Brussel.les.

L’acord de Brussel·les, signat entre Junts i el PSOE, presentat pel president Carles Puigdemont, és un pacte sense precedents.

📝 Trenca amb la tradició del pacte de la "llista de la compra", que els anys han demostrat que mai es compleix per part del govern espanyol, governi qui governi, i ens planteja un canvi de paradigma: d'una relació de subordinació a una relació d'igual a igual.

Una bilateralitat entre Catalunya i Espanya. Un pacte on cada una de les parts reconeix l'altra i en reconeixen les profundes discrepàncies que ens separen.

🔍 Aquest pacte força la negociació i dota a la política d'eines pròpies del segle XXI que tenen la resolució, l'avenç i el compliment com a eixos principals.

Quins són els punts clau de l’Acord de Brussel·les?

1- Es reconeix que el conflicte entre Catalunya i Espanya existeix, és històric i es remunta a 1714.

2- S'ha eliminat tota referència a l'independentisme català de la Directiva d'Intel·ligència (l'ordre governamental que llista els objectius que han de tenir com a prioritat els serveis d'intel·ligència de l'estat espanyol). S'ha retirat tota vinculació de l'independentisme català amb el terrorisme o els moviments violents dels informes de l'Europol.

3- Es reivindica el mandat de l'1-O i el ferm compromís de Junts per Catalunya amb la independència del nostre país

4- De manera permanent, i amb un calendari ja establert, la mediació internacional supervisa totes i cada una de les passes de la negociació. L'acord signat el 9N ha estat participat del mecanisme de mediació.

5- Els dos primers temes que es tractaran a la reunió de novembre són la proposició de celebració d'un referèndum pactat amb l'Estat espanyol i la recaptació pròpia del 100% dels tributs que es paguen a Catalunya.

6- S'amplia la participació de Catalunya en les institucions i entitats internacionals. ➡️ Podrem defensar la posició del nostre partit en català gràcies a aquesta nova metodologia de negociació incorporada per Junts. Un pas important i necessari pel procés endegat per a l'oficialitat del català a Europa.

7 -L'acord inclou una Llei d'Amnistia que aglutina tothom del 9-N i de l'1-O, del 2012 a avui, així com els casos de lawfare.

🔴 No és ni un acord de legislatura, ni un acord d'investidura. És un acord que aprofita la conjuntura per establir un mecanisme de treball, col·laboració i control que té com a finalitat avançar en la resolució del conflicte polític entre Catalunya i Espanya.

☑️ S'ha generat una oportunitat històrica que des de l'independentisme aprofitarem.

📍 Mentrestant a Montgat...

Volem explicar-vos les dues actuacions que s'estan portant a terme, una al barri de Can Maurici, el Parc dels Països Catalans, i l'altra a les Mallorquines, l'equipament municipal del Centre Cívic.

🌳 En el cas del Parc, es va celebrar una última mesa i es va adjudicar la construcció de la plaça a l'empresa Tebancat per un total de 268.360,99 €. Ara iniciaran el calendari de construcció que podrem consultar en breu.

🏢 Pel que fa al Centre Cívic, les persones treballadores de les regidories que estaven en aquest equipament, promoció econòmica, ocupació i consum, cultura i joventut, es troben actualment a l'Espai Jove i no tornaran al Centre Cívic fins que s'hagin finalitzat les obres de reforma i rehabilitació funcional i energètica que portarà a terme l’AMB. Mentrestant compartiran amb Protecció Civil les antigues dependències de la policia local al barri de les Mallorquines per tal d'alliberar l’Espai Jove (excepte quan es facin cursos que, de moment, es continuaran fent en aquest espai, però que no entorpeixen el funcionament habitual del mateix).

🎭 Pel que fa a la regidoria de Cultura, mentre durin les obres al Centre Cívic, es troba provisionalment a la Biblioteca Tirant lo Blanc. Des d'aquesta regidoria, encarregada de gestionar la dinamització del nou Centre Cívic, es treballarà en el reglament perquè estigui llest un cop acabades les obres. Des de l'equip de govern, es convidarà als grups de l'oposició per tal que aquesta eina sigui el més potent i consensuada possible.

Darrera actualització: 17.11.2023 | 15:48
Darrera actualització: 17.11.2023 | 15:48