Escrit del mes de març de 2024

El foment de l’esport i la Cursa de Montgat

 

Promoure l’esport popular hauria de ser un dels deures de la regidoria d’esports de qualsevol ajuntament. Fomentar l’esport és fomentar uns hàbits de vida saludables que suposen una millora en la salut i el benestar de les persones tan física com psicològicament. És per això, que des del Grup Municipal d’ERC Montgat fa temps que reivindiquem la recuperació de la Cursa de Montgat, ja que no solament suposa el foment dels hàbits abans mencionats, també és un element de cohesió del poble, un poble que, físicament està fragmentat i, en el qual no anem sobrats d’aquest tipus d’esdeveniments cohesionadors.

Durant els anys de pandèmia 2020 i 2021, evidentment, aquest tipus d’activitats van quedar suspeses, però ja a partir del 2022, afortunadament, es van començar a recuperar arreu.

Per tant, per què creiem en l’esport com a element integrador de les persones, com a cohesió del poble, com a element transversal i com a foment de salut, nosaltres, ERC Montgat, ja vam reivindicar la recuperació d’aquesta cursa el maig del 2022; passats els mesos, i després d’unes eleccions pel mig, enguany, en el passat ple del mes de gener, vem tornar a fer palesa aquesta reivindicació.

Esperem que l’equip de govern actual, finalment recuperi aquesta cursa, ja que era una festa del poble, on tots i totes hi tenen cabuda, puix que es tracta d’una cursa popular.

Visca Montgat i visca l’esport i, com deien els antics “mens sana in corpore sano.”

Darrera actualització: 04.03.2024 | 21:23
Darrera actualització: 04.03.2024 | 21:23