Escrit del mes de gener de 2024

El futur de les plataformes marítimes

Fa anys que des d’Esquerra Republicana de Montgat insistim no només en la necessitat d’actuar en l’adequació de les Plataformes Marítimes, sinó en que les actuacions siguin el resultat d’un procés participatiu on la ciutadania de Montgat defineixi els possibles usos. Així ho hem expressat al Ple.

L’actual govern (PSC, JuntsxCat i SOM), en el Pla d’Actuació Municipal del mandat passat, es proposava actuar sobre les Plataformes Marítimes, un compromís que com tants altres no s’han complert.

Des d’Esquerra també hem incidit en la inseguretat que genera aquest espai tan degradat, tant per a la pràctica esportiva com per al mer trànsit. L’any 2021, en el marc del dia internacional contra la violència masclista, des de l’oposició vam sol·licitar una bateria de mesures entre les quals es trobava la il·luminació dels camins de les plataformes marítimes per a convertir-les en un espai segur, especialment per a les dones. Aquesta iniciativa mai ha arribat a materialitzar-se.

Montgat compta amb instruments de participació per a poder endegar processos de codecisió amb les veïnes i veïns. La voluntat política dels darrers quatre anys amb el PSC, JuntsxCat i SOM al capdavant ha derivat en un desballestament de fòrums de diàleg com el Consell de la vila i la creació de comissions sectorials. Tampoc han estat especialment emprats altres mecanismes com les consultes o els processos participatius. La pèrdua d’impuls dels instruments de codecisió acaben reflectint-se en la debilitació del teixit social i comunitari.

Des del nostre punt de vista, cal apostar per la participació per decidir com volem el poble, per rehabilitar les eines democràtiques que farien d’aquest un poble viu,  i per a què cada racó del municipi pugui transformar-se amb una mirada montgatina i d’acord amb les necessitats de les veïnes i veïns. En el cas del futur de les Plataformes Marítimes, demanem que es treballi amb l’AMB per a una transformació d’aquest espai feréstec en un espai al servei de l’interès públic on la veu dels montgatins i montgatines hagi estat escoltada.

Darrera actualització: 17.01.2024 | 20:30
Darrera actualització: 17.01.2024 | 20:30