Escrit del mes d'octubre de 2023

 

    Escrit publicat per la secció local d'ERC-AM al mes d'octubre de 2023.

 

“Opinions censurades. Drets segrestats”

Des d’aquest mes de setembre, l’actual equip de govern ha pres la decisió d’eliminar l’espai per a les opinions dels grups polítics que conformem el Consistori; això sí, ara tenim un link amb un codi QR que et porta al núvol on s’allotgen els dits escrits de les formacions polítiques.

A part de l’absurditat de fomentar l’ús del mòbil per a tot (per al nostre modus de veure, és el súmmum que hagis de estar enganxat al mòbil fins i tot a l’hora de llegir paper imprès) i que no tothom disposa de les eines o no té perquè tenir-les per accedir-hi; més enllà d’això, estem davant de dues faltes greus: per una banda, es priva a la ciutadania d’una informació plural i se li ofereix una visió única i grandiloqüent de la gestió municipal dictada pel govern, i, per altra banda, es comet també una greu falta  en tant que s’està vulnerant el nostre dret com a regidors de l’oposició i les formacions polítiques que representem,  recollit en el R.O.M. (Reglament Orgànic Municipal en l’article 90), i també s’està vulnerant el Decàleg de bones pràctiques, l’adhesió al qual es va aprovar per unanimitat l’any 2014, en el que es garanteixen les bones pràctiques en la comunicació pública local.

Estem davant d’una pràctica que està a les antípodes de la tan cacarejada transparència i molt lluny de les formes democràtiques que han d’imperar en un Consistori.

Si aquest equip de govern pretén fer una Revista en la que no hi hagi la més mínima crítica ni opinió dissident, i que sigui un meravellós panflet propagandístic de les mil meravelles, que se la paguin ells, però no amb els diners públics que paguem tots els montgatins i montgatines.

Reivindiquem, doncs, tan els nostres drets com a membres del Consistori a poder-nos expressar lliurament en el butlletí, com i, sobre tot, el dret de la ciutadania a rebre una informació plural. Per tant, per higiene democràtica, exigim una immediata reparació.

Darrera actualització: 28.09.2023 | 08:56
Darrera actualització: 28.09.2023 | 08:56