Escrit del mes de gener de 2024

Treballem per adequar Montgat a la sequera.

La sequera que pateix Catalunya ha obligat els ajuntaments a prendre decisions dràstiques, i a reconsiderar el futur dels espais verds. La falta d'aigua podria no ser estacional i, possiblement, no podrem continuar mantenint praderies de gespa o determinats espais naturals que tenen un consum d'aigua elevat.

Una de les àrees que gestionem des de Junts per Montgat és el manteniment dels Parcs i Jardins, delegada en el regidor Francesc Garcia. Tal com hem anat explicant, aquestes són algunes de les mesures que ja s'han pres:

Tancament del reg de les praderies de gespa

💦 Protegir els pous d'aigua freàtica del municipi per a recuperar molta aigua que s'està desaprofitant.

⚙️ Construcció de dipòsits per a la recuperació de l'aigua freàtica de l'avinguda mediterrània, o l'adequació del pou al costat del parc del vaixell.

🥬 Adjudicació dels treballs que permetran construir el bypass per regar els horts amb aigua de mina, una necessitat urgent si volem mantenir oberts els horts municipals.

🌳 Respecte de l'arbrat, hem ajustat els treballs de poda per fer-la de forma més conservadora, en un intent de protegir aquells exemplars afeblits per la falta de pluja.

🌳     Diagnosi l'estat de salut de tots els arbres del municipi, amb la intenció d'avançar-nos en la detecció de patologies que podrien provocar caigudes d'exemplars i accidents.

El canvi climàtic és una realitat que ens toca gestionar i, des de les nostres responsabilitats, estem redefinint els espais verds municipals per a donar una resposta ecològica i sostenible, alhora que estètica.

Per acabar, ens hem posposat escoltar la teva opinió i rebre les teves propostes, de qualsevol assumpte que et preocupi. Per aconseguir-ho, trobaràs les nostres regidores i regidor cada mes en un barri de Montgat, amb la carpa de Junts, on podràs apropar-te i fer un cafè amb nosaltres. Volem fer-te la vida més fàcil, i et preguntarem què podem fer per assolir-ho: aquest mes de gener, t'esperem el divendres 26 a la tarda a la plaça del mercat.

Aquí tens els 10 consells que l'Agència Catalana de l'Aigua proposa per estalviar aigua a casa:

I les instruccions que proposa el mateix organisme per la preemergència per sequera:

També et recomanem la visualització del següent vídeo "L'aigua no cau del cel" que pots veure en el següent enllaç: https://youtu.be/0N-K8KgYp6s

 

 

 

 

 

 

 

 
   

 

 

 

 

 

Darrera actualització: 18.01.2024 | 19:02
Darrera actualització: 18.01.2024 | 19:02