Avanç de planejament d'un sector del barri de les Mallorquines (darrer trimestre 2022 i primer trimestre 2023)

Presentació dels resultats del procés participatiu de l'avanç de planejament

El passat dimecres 22 de febrer de 2023 es van presentar els resultats dels procés participatiu. 

Es van presentar els resultats de:

- Debats generats als tallers dels dies 11 i 25 de gener

- Resultats de les enquestes ciutadanes recollides presencialment i online

Durant els darrers mesos, la voluntat municipal ha estat facilitar als veïns i a les veïnes debatre, opinar, valorar i perfilar l’avanç de planejament. En total, 177 persones han participat en les diferents iniciatives per a definir el futur del barri. En concret, 125 persones han respost l’enquesta, 28 persones han format part del primer taller i 24 persones han format part del segon taller. Pel que fa a les principals opinions manifestades, la població montgatina coincideix en la necessitat de transformar parcialment o totalment el sector nord de Les Mallorquines, incidint sobretot en la zona de La Montgatina i La Morterera i prioritzant les persones vianants al carrer Riera de Sant Jordi i els vehicles al carrer Sant Antoni Maria Claret i al carrer Badalona. També, la població montgatina demana dinamitzar el comerç, habilitar espais de jocs infantils, parcs i jardins i preservar la torre de l’aigua i la galeria subterrània com a elements patrimonials, així com defensa la construcció d’edificis i habitatges de protecció oficial a la zona.

Us ho expliquem en dades al document adjunt (Resultats del procés)

Procés participatiu de l'avanç de planejament

L'Ajuntament de Montgat ha celebrat dues Audiències públiques ciutadanes, els dies 7 i 16 de novembre de 2022, per informar als veïns i veïnes sobre l'avanç de planejament.

L'Ajuntament va obrir un procés participatiu per generar debat ciutadà i copsar l'opinió dels veïns i veïnes entorn a la transformació d'aquest sector del barri de les Mallorquines i es van programar dos tallers participatius, que es van celebrar els dimecres 11 i 25 de gener a les 18.30 h a la sala Pau Casals, perquè els veïns puguessin debatre, opinar, valorar i definir com volen que sigui en el futur d'aquest espai urbà.

L’objectiu del procés és avançar amb el veïnat en com i de quina manera es transformarà i esdevé una oportunitat per dotar al barri dels espais i serveis que millorin la qualitat de vida del veïnat. El procés es dur a terme abans de la redacció definitiva del projecte, amb la voluntat que sigui una oportunitat real de definir entre tots i totes com volem que sigui el futur d’aquesta zona.

Un cop finalitzat el procés per omplir l’enquesta ciutadana que dissenyada per recollir l’opinió vers els tres eixos fonamentals de la transformació d’aquest espai urbà: Espai lliure i equipaments, mobilitat del sector i transformació de la zona industrial, s'ha programat una sessió de presentació dels resultats que es celebrarà el dia 22 de febrer a les 18.30 h a la Sala Pau Casals de Montgat. 

 

 

Avanç de planejament de la modificació puntual del PGM en un sector del barri de les Mallorquines

A la sessió extraordinària del Ple de l'Ajuntament celebrat el passat 19 d'octubre, la Corporació va aprovar l'avanç de planejament de la modificació puntual del PGM a l'àmbit de les Mallorquines. 

Als documents adjunts podeu consultar l'avanç de planejament de la modificació puntual d'aquest sector elaborat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona així com el Pla de Participació Ciutadana que l'Ajuntament de Montgat impulsarà pels propers mesos.

 

Darrera actualització: 01.03.2023 | 10:08
Darrera actualització: 01.03.2023 | 10:08