Comença el procés participatiu de l’avanç de planejament de les Mallorquines

Dilluns, 2 de gener de 2023 a les 08:00

Crida a la ciutadania a omplir l’enquesta i participar als tallers sobre l’avanç de planejament

Tot a punt per donar el tret de sortida del procés participatiu per recollir l’opinió de la ciutadania de Montgat vers la modificació puntual de l’avanç de planejament del sector nord de les Mallorquines.

L’Ajuntament  ja ha iniciat el procés per repensar els usos de la zona industrial ubicada al carrer Pare Claret, on fins ara hi havia ubicada l’antiga ceràmica industrial montgatina. Un cop desallotjades i enderrocades les naus i les edificacions d’aquest espai industrial ara toca repensar els usos i els espais per transformar aquest sector llargament abandonat i degradat.

L’objectiu del procés és avançar amb el veïnat en com i de quina manera es transformarà, i esdevé una oportunitat per dotar al barri dels espais i serveis que millorin la qualitat de vida del veïnat. El procés es dur a terme abans de la redacció definitiva del projecte, amb la voluntat que sigui una oportunitat real de definir entre tots i totes com volem que sigui el futur d’aquesta zona.

Al mes de novembre ja es van celebrar dues audiències publiques per donar a conèixer l’avanç de la modificació puntual, ara s’han programat dos tallers participatius, que es celebraran els dimecres 11 i 25 de gener a les 18.30 h a la sala Pau Casals, perquè els veïns puguin debatre, opinar, valorar i definir com volen que sigui en el futur aquest sector del poble.

Paral·lelament, animem a tots els veïns i veïnes que participin en el procés participatiu, omplint l’enquesta ciutadana que hem dissenyat per recollir l’opinió vers els tres eixos fonamentals de la transformació d’aquest espai urbà: Espai lliure i equipaments, mobilitat del sector i transformació de la zona industrial.

L’enquesta es potomplir online clicant aquí i presencialment a les urnes habilitades al vestíbul de l’Ajuntament de Montgat, al Casal de Gent Gran Joan Maragall, a la Biblioteca Tirant lo Blanc, i a l'escola d'adults TIMO del 2 al 31 de gener.    

En aquest espai web facilitem tota la documentació de l'avanç de planejament.

 

 

Darrera actualització: 02.01.2023 | 16:29