Commemoració del desembarcament del 1705

El 10 de setembre se celebra la commemoració del desembarcament de les tropes de l'Aliança de la Haia a la platja de Montgat, fets històrics que es remunten al 22 d'agost del 1705.

L'estiu del 1705, en plena guerra de successió, les tropes de l'Arxiduc Carles d'Àustria van desembarcar a les platges de Montgat per lluitar contra l'exercit de Felip V. El dia 10 de setembre, el nostre municipi realitza una recreació històrica d'aquests fets a la platja de les barques, on trobareu un espectacle únic per conèixer de primera mà el que va passar. Desembarcament, aigua, barques, foc, teatre, música i fira d'època són els principals ingredient d'aquest esdeveniment.

La celebració del 1705 es localitza a la platja de les Barques amb una nombrosa participació d'entitats culturals, associatives i esportives de Montgat. L'acte del desembarcament compta amb la col·laboració del clubs nàutics i esportius del territori. Durant l'esdeveniment hi ha una teatralització dels esdeveniments històrics del 1705 amb la participació dels Miquelets de Badalona, els Cuirassers de Moià, i grups de tabalers. Durant la celebració, vaixells d'època fondegen davant la platja de les Barques de Montgat.

Per a més informació sobre l'esdeveniment consulteu l'enllaç https://sites.google.com/site/montgat1705/

Voleu formar part del voluntariat de l'esdeveniment? Cliqueu l'enllaç https://sites.google.com/site/montgat1705/inscripcio

Darrera actualització: 21.01.2022 | 07:57