Inici dels treballs d'avaluació del Pla Local de Joventut de Montgat

Divendres, 2 de juny de 2023 a les 00:00

S'obre un període de sessions de participació juvenil per avaluar i definir les polítiques juvenils al municipi.

La Regidoria de Joventut ha iniciat els treballs per elaborar el nou Pla de Joventut de Montgat. Des de mitjans del passat mes d’abril s’està planificant i calendaritzant el procés d'anàlisi, diagnòstic i participació que ja s'ha iniciat i s'allargarà fins a finals d'any. El Pla Local de Joventut 2019-2022 s'ha prorrogat un any i ara cal iniciar tot el procés d'avaluació i diagnòstic per poder elaborar el nou Pla.

El procés d'elaboració del nou Pla local de Joventut és una bona oportunitat per escoltar la veu dels i les joves i dels agents educatius i professionals que treballen per i amb els joves per entendre les seves necessitats per poder dissenyar l’estratègia i les accions que han de definir les polítiques de joventut dels propers quatre anys. En aquest sentit, ja s'han iniciat les sessions participatives, la primera, amb joves de 12 a 17 anys que es va celebrar el passat 22 de maig a les 18 h a l'Espai Jove i va comptar amb la participació de 12 nois i noies de Montgat. La propera sessió de participació juvenil està prevista pel dia 12 de juny a les 18 h amb joves de 18 a 30 anys.

D'altra banda, l'Ajuntament fa una crida a la població juvenil perquè omplin les enquestes en línia que hem preparat per copsar l’opinió que tenen els joves i les joves sobre diferents aspectes de la vida juvenil, associativa, cultural a Montgat. Podeu contestar les enquestes als links d’aquesta notícia.

Paral·lelament, també s'estan programant trobades amb els professionals i agents educatius del municipi que treballen amb joves per avaluar i posar sobre la taula noves propostes d'acció en polítiques juvenils. La primera es va celebrar el passat 30 de maig i està prevista una nova sessió participativa el dia 14 de juny.

El PLJ és un instrument per definir i planificar les polítiques de joventut que permet pensar prèviament en la millor intervenció segons les necessitats existents i els recursos disponibles. Els plans locals de joventut són la metodologia per respondre millor a les necessitats dels i les joves de cada territori i transformar una determinada situació.

 

 

Darrera actualització: 13.06.2023 | 09:49