Parc del Turonet

Extensió: El Parc del Turonet té una extensió d'11.000m2.

Ubicació: Es troba ubicat al barri del Turó del Mar, essent un excel·lent mirador de la costa del Maresme i el Barcelonès. Antigament, aquest Parc formava part de l'antiga finca de Can Ribas. Actualment, el Parc, totalment remodelat respectant la vegetació original, té diversos espais diferenciats que en faciliten l'ús, miradors, plataforma per poder fer actes culturals o festius, zones de gespa amb espais de descans i lectura i un circuit esportiu.

Vegetació: La vegetació del Parc és mediterrània, amb alzines, pins i també una mostra d'antics camps de conreu amb oliveres, garrofers com a estrat arborí, que destaquen tots per ser arbres molt rústics acostumats a poca aigua (tenen les fulles petites, dures, per evitar l'evaporació) i el seu creixement en aquestes condicions tan dures és lent. Tots aquests arbres creen un sotabosc net, on poques plantes s'hi desenvolupen, ja que no tenen llum suficient.

Tot i això, es poden trobar alguns arbustos autòctons com l'aladern, la troana, que passen molt desapercebuts, i destaquen de manera especial uns grans eucaliptus a prop del mirador.

Recomanació: És un espai verd molt adequat per gaudir de les bones vistes, descansar i relaxar-se del soroll de la ciutat. Molt recomanable per anar-hi amb nens petits per ser un espai acotat i molt tranquil.

Parc del Turonet - 08390 Montgat - Barcelona (Catalunya)
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 21.01.2022 | 08:06