Parc de les Bateries

El Parc de les Bateries és un espai verd natural situat a la part nord del municipi a tocar al barri de Can Ciurana.

Al tractar-se d'un dels punts més alts del municipi, el Parc de les Bateries destaca per les seves magnifiques vistes panoràmiques sobre la costa, tant del Barcelonès com del Maresme, de la serralada litoral i tot l'entorn. Es caracteritza per una gran esplanada a on encara hi ha restes dels canons de les antigues bateries militars.

Extensió: 10.000 m2 a l'esplanada superior, tot i que la zona circumdant és tota zona verda.

Ubicació: A la part nord del municipi a tocar al barri de Can Ciurana. Accés per la Ronda dels Països Catalans.

Vegetació: Al voltant de l'esplanada hi ha unes clapes de pineda ben desenvolupada de pi pinyoner i també pi blanc, una omeda a l'esplanada amb taques de llentiscle, un arbust mediterrani de fulles compostes de fulletes allargades, i rondejant l'esplanada una tanca de marfull i tamarius amb el seu port despenjant fent de barrera, a més de les ginestes envoltant tota la zona.

El més vistós del Parc és el jardí de plantes aromàtiques, que requereixen poca aigua per créixer. En podem trobar diverses espècies: lavandes amb la seva olor característica, la sàlvia de fulles grisoses, i el conegut romaní, entre altres.

Recomanacions: Ideal per practicar l'esport de la petanca i el patinatge (hi ha pistes), per anar amb bicicleta i per passejar.

Parc de les Bateries - 08390 Montgat - Barcelona (Catalunya)
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 21.01.2022 | 08:08

Enllaços