Parc de la Riera d’en Font

El Parc de la Riera d'en Font està a tocar al barri de Sant Joan.

Les obres de transformació del parc, que es va tornar a obrir al públic a finals de juliol de 2020, van servir per millorar l'accessibilitat, mantenint les condicions ambientals del tram baix de la riera d'en Font, i van ser projectades i dirigides per la Direcció de Serveis de l'Espai Públic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Les obres van començar a finals de 2019 i la seva execució es va veure afectada per la crisi sanitària causada per la pandèmia de COVID-19.

L'espai verd l'esplanada ombrívola i humida que ocupa part del Parc de la Riera d'en Font és molt adequat pels dies de calor forta d'estiu. Ubicat just al costat de la Riera d'en Font, el Parc disposa de diferents ambients combinant àrees de jocs infantils, zones de relaxació, àrees esportives i un amfiteatre.

Extensió: 2.500m2

Ubicació: Al costat del tram final de la Riera d'en Font, entre els barris de Sant Joan, Turó del Mar, i Pla de Montgat.

Vegetació: La vegetació del Parc és ben variada. Al trobar-se situat al costat de la Riera d'en Font, hi trobem alguns arbres de ribera: pollancres, oms, canyes, i algun baladre amb les seves vistoses flors. També hi trobem varietat d'arbres de fulla caduca: mèlies, pollancres, oms, catalpes amb les largades llegums dels seus fruits penjant, moreres, i, com a destacable, una alzina força gran i algunes palmeres de Canàries i de la sort, que es combinen amb alguns arbustos mediterranis com el baladre, i les canyes, que fan de límit natural amb la pròpia riera.

Serveis: Zona de jocs infantils.

Recomanacions: Per les seves zones ombrívoles, és molt adequat per refrescar-se de la calor de l'estiu .

Cada any, al mes de setembre, s'hi celebra l'Aplec de la Sardana i alguns actes de la Festa Major de Sant Joan.

Parc de la Riera d’en Font - 08390 Montgat - Barcelona (Catalunya)
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 21.01.2022 | 08:10