Crònica del Ple del 26 de gener de 2023

Les escoles es mobilitzen per aconseguir millores. Les AFAS de les escoles Norai i Salvador Espriu formulen preguntes al Ple del 26 de gener.

Les comunitats educatives de les escoles Norai i Salvador Espriu van mostrar el seu descontentament a la sessió plenària celebrada ahir al vespre a la Sala Pau Casals de Montgat. Les famílies de les dues escoles van presentar diverses preguntes al Ple relatives a l’ampliació del pati de l’escola Norai i la transformació de l’exterior i els manteniments de l’escola Salvador Espriu.

En aquest sentit, tots els grups polítics amb representació al Plenari un cop consensuades i incorporades esmenes al text de la Moció, presentada inicialment per ERC i Montgat en Comú Podem i Montgat Guanya Més Iniciativa Compromís, i adoptada per tots els grups, van aprovar la voluntat de tots els partits polítics d’habilitar de forma urgent com a pati escolar, el pàrquing de davant de l’escola Norai a l’inici del curs 2023-2024.

En el torn de preguntes els representants de les escoles Salvador Espriu i Norai van demanar a l’Ajuntament implicació i compromís  per aconseguir: l’ampliació del pati, la construcció de l’escola Norai per part del Departament, la instal·lació d’un ascensor i  la transformació de l’exterior de l’escola Salvador Espriu per incorporar-hi un gimnàs, i el compliment dels manteniments per part de l'Ajuntament.

A la sessió del Ple també es van imposar dues sancions a veïns de Montgat per infraccions de caràcter molt greu, de l’Ordenança reguladora de la tinença d’animals i es va aprovar per consens de tots els grups el rescabalament de les despeses ocasionades per a la defensa jurídica i processal de regidors/es de l’Ajuntament,  a causa de la denuncia presentada l’any 2016 per pressumptes irregularitats a la gestió municipal, que han quedat arxivades per la justícia.

Ahir,  el Ple també va aprovar la denominació de la plaça de l’antiga Illa Farggi amb el nom de Pere de José i Hermens. El nom, Plaça de Pere de José i Hermens, el van proposar el passat 12 de desembre les persones que formen part de la comissió del nomenclàtor, en ser la proposta més votada pels veïns i veïnes, avalada per 131  vots, al procés participatiu que va finalitzar el dia 9 de desembre.

Pere de José i Hermens fou alcalde de Montgat des del 1979 fins el 1999, període durant el qual va liderar i encapçalar la gestió municipal que va permetre la gran transformació urbanística i paisatgística de Montgat tal i com el coneixem ara. 

Núria de José, filla de Pere de José i Hermens, va fer una sentida intervenció d’agraïment al poble de Montgat per haver escollit en consulta popular el nom del seu pare i de lloança vers les persones que es dediquen a la política i esmercen temps de la seva vida per millorar el nostre entorn més proper, el municipi.

Darrera actualització: 05.02.2023 | 22:23