Crònica sessió del 29 d'abril del 2021

El dia 29 d'abril es va celebrar de manera telemàtica la sessió del Ple d'abril de l’Ajuntament i es va poder seguir en directe pel canal YouTube municipal.

L’alcalde va donar la benvinguda als assistents i va informar sobre l’evolució de la COVID19 a Montgat, des de l’inici de la pandèmia hi ha hagut 705 casos a Montgat, el risc de rebrot és de 171 i la (R) està a 1,21, pujant la capacitat de contagi. Respecte la vacunació i segons dades del Cap Salut Montgat-Tiana, va explicar que un 23,05% ja té la primera dosi posada, 1700 persones, i un 8,5% té la segona dosi, 1700 persones més, i hi ha un 0,5 de rebuig. Respecte la incidència a les escoles explica que estan al 100% i només hi ha un grup confinat a l’escola Marina amb 17 alumnes.

Finalment, respecte les dades de l’atur del mes de març de 2020, aquest mes de març hi havia 76 persones més aturades, el que fa un total de 651 persones a l’atur a Montgat.

La regidora de Cultura informa al Ple del desenvolupament dels actes de festa major de Sant Jordi 2021, i va explicar que van poder celebrar molts actes a l’aire lliure amb molt bona rebuda, entrades exhaurides. Per acabar va explicar que se’ls hi va proposar fer petits castells de focs de cloenda a tres punts del municipi amb l’objectiu de no congregar moltes persones en un mateix punt i que es pogués visualitzar des de diferents punts del poble. Malauradament, es va produir un incendi en un dels punts a on es feien els petits castells. A tots els punts hi havia persones de la Colla de Diables de Montgat amb molta experiència i degudament formats i titulats que van utilitzar els extintors que hi havia al punt per intentar apagar-lo. La ràpida intervenció de la Policia Local i els bombers va sufocar el foc. La regidora va explicar que sortosament el foc no va ocasionar danys personals ni a la gatera. En aquesta ocasió entre els tres punts a on hi havia castells es va utilitzar menys pólvora que en un dels castells tradicionals que s’organitzaven abans de la pandèmia, i sinó s’hagués produït el incendi la colònia de gats que hi ha al costat no hagués patit. El Consistori lamenta profundament que afectes la colònia, tot i que no hi va haver-hi danys directes.

A la part resolutiva es va donar compte al Ple de les Resolucions d’Alcaldia i Resolucions dels Regidors delegats des del 19 de març de 2021 al 23 d’abril de 2021 del núm. 0471-2021 al núm. 0687-2021 i dels acords de la sessió de data 18 de març de 2021 de la Junta de Govern Local. A continuació, es va assabentar als regidor/es del Plenari Assabentar de les Resolucions de l’Alcaldia de nomenament com a funcionaris interins de quatre agents de la Policia Local.

El Ple va tractar tres punts de l’ordre del dia de la Comissió informativa de Desenvolupament Local, Recursos Econòmics i Serveis Interns, en concret:

El Ple va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals, la modificació de l’article article 17 de l’acord comú de condicions de Treball dels empleats de l’Ajuntament de Montgat.

En segon lloc, es va aprovar amb 8 abstencions, dels regidors i regidores d’ERC, Montgat en Comú Podem, i Montgat Guanya més iniciativa i els 9 vots a favor de PSC-PM, Junts per Montgat, Som de Montgat i un regidor no adscrit l’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdit.

En tercer lloc, es va aprovar amb 8 abstencions, dels regidors i regidores d’ERC, Montgat en Comú Podem, i Montgat Guanya més iniciativa i els 9 vots a favor de PSC-PM, Junts per Montgat, Som de Montgat i un regidor no adscrit la modificació de pressupost núm. 7/2021 de transferència entre aplicacions del pressupost vigent.

Ja als punts de l’ordre del dia de la Comissió informativa Territori i Sostenibilitat es va aprovar amb nou vots a favor de PSC-PM, Junts per Montgat, Som de Montgat i un regidor no adscrit i vuit vots en contra dels regidors i regidores d’ERC, Montgat en Comú Podem, i Montgat Guanya més iniciativa el conveni de col·laboració entre els Ajuntaments de Montgat i Tiana per la gestió de la Deixalleria.

També es va aprovar la desestimació de les al·legacions presentades i aprovar definitivament el projecte bàsic i d´execució per a les “obres d’ampliació al Mercat de Montgat ubicat entre els carrers Frederica Montseny, Lola Anglada i Plaça de la Mare”, en aquest cas sotmesa a votació es va aprovar amb l’abstenció dels regidors i regidores d’ERC, Montgat en Comú Podem, i Montgat Guanya més iniciativa i els 9 vots a favor de PSC-PM, Junts per Montgat, Som de Montgat i un regidor no adscrit.

Finalment, es va aprovar per unanimitat de tots els grups el conveni de col·laboració entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona i els Ajuntaments de Montgat i Tiana per a la conservació, manteniment i gestió del parc del Tramvia.

L’únic punt de l’ordre del dia de la Comissió informativa de Serveis a les Persones es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals. Es tracta del conveni del col·laboració entre els Ajuntaments de Cabrils, El Masnou, Montgat, Tiana i Vilassar de Mar de l’organització de la 17a. edició del Concurs de Música Jove 2021 Maresmusic.

Ja a la part de control es van debatre i votar les següents Mocions:

Es va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics la Moció dels grups municipals de Montgat en Comú Podem i Esquerra Republicana de Catalunya, per reclamar a la banca un servei i atenció adequades, en especial en relació amb la gent gran, col·lectius vulnerables i entitats socials, per complir amb la funció social que han de regir als productes i serveis bancaris

En segon lloc, el Ple de l’Ajuntament va aprovar amb 13 vots a favor i 4 abstencions la Moció dels grups municipals de Montgat en Comú Podem i Montgat Guanya Més Iniciativa, en commemoració del 90è aniversari de la proclamació de la segona República.

També es va aprovar per unanimitat la Moció dels grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya, Montgat en Comú Podem i Montgat Guanya Més Iniciativa, en suport a les mobilitzacions del primer de maig, dia internacional dels treballadors i treballadores.

Finalment, es va desestimar la Moció presentada pels grups municipals d’ERC, Montgat en Comú Podem i Montgat Guanya Més Iniciativa amb nou vots en contra dels regidors i regidores PSC-PM, Junts per Montgat, Som de Montgat i un regidor no adscrit i el vot a favor dels regidors i regidores d’ERC, Montgat en Comú Podem, i Montgat Guanya més iniciativa, per a l’impuls i la recuperació de les polítiques de participació ciutadana a Montgat.

Darrera actualització: 22.01.2022 | 22:03