Tret de sortida de la temporada de platges a Montgat!

Dimarts, 7 de juny de 2022 a les 00:00

La temporada d'estiu ha començat el dissabte 4 de juny i s'allargarà fins l'11 de setembre.

L’Ajuntament  ja ha habilitat el servei  de salvament i els dispositius de reforç de  neteja i seguretat per a l’inici de la temporada de platges que va començar el dissabte 4 de juny. El servei de salvament estarà  operatiu cada dia, de 10  h a 19 h, fins a l’11  de setembre. Com en anys anteriors, la platja  de les Barques disposarà d’un mòdul central  de vigilància, i la de les Roques, d’un mòdul  de reforç. Pel que fa a recursos, les platges  s’equiparan amb cadires de vigilància, una  moto aquàtica, una cadira amfíbia, un vehicle  4x4 i una línia de vida; a més, seran platges cardioprotegides, ja que tindran desfibril·ladors. Aquesta temporada només hi haurà una  guingueta a la platja de les Barques. També  cal destacar que al mateix espai hi haurà dos lavabos, i la platja de les Roques en tindrà  un altre. A més, s’instal·laran dos mòduls de lavabos a l’accés per la Torre de Guaita, que disposaran d’un lavabo adaptat i de tres cabines.

Limitacions d’accés i espai per culpa dels temporals i el retard de les obres

Al marge de la falta de sorra, una regressió deguda al fort impacte dels temporals a tot el litoral de Montgat i del Maresme, les obres d’arranjament del passeig estan  aturades per la falta d’autorització de les administracions competents. Així, a la platja  de les Roques s’ha decidit delimitar la zona malmesa que quedarà fora de l’ús públic per evitar perill pels banyistes. Pel  que fa a la platja de les Barques, la previsió és  que durant aquest mes de juny comencin els  treballs de retirada de les terres impactades de la zona acotada del talús. De moment l'ajuntament ha ordenat  l’espai de la platja i s’ha retirat la piràmide de joc perquè hi hagi més espai per als banyistes.

Finalment, l’Àrea Metropolitana  de Barcelona és qui gestiona el manteniment  de les platges, que es netegen cada dia amb  diferents actuacions. A més, tal i com es fa a la resta de platges metropolitanes durant els mesos d’estiu també s’estableix  un exhaustiu programa de control  i vigilància de la qualitat sanitària i  microbiològica de la sorra, amb anàlisis  setmanals.

Reforç de la seguretat i el control de la mobilitat

A partir d’aquest de juny l'ajuntament també augmenta la vigilància per garantir la seguretat ciutadana i el control de les zones d’estacionament regulat, principalment en les zones properes a la platja i zones d’alta rotació i d’oci, amb la contractació de nous dos agents. L'objectiu és reforçar el servei de vigilància de les platges, amb la contractació de dos agents de Policia Local que vetllaran per la seguretat i per tal de reduir els fets delictius a la zona marítima, com ara robatoris o furts. A més, per vetllar pel compliment de l’ordenança d’estacionaments i zones de residents, i zones blaves de pagament, els caps de setmana s’intensificarà la vigilància amb controladors de parquímetres. Per aquest motiu està previst adjudicar el nou contracte de vigilància i s’habilitaran parquímetres de lloguer per donar servei de cobrament per a les zones regulades, principalment zones blaves properes a la zona marítima del municipi. Aquests parquímetres permetran pagar tant amb monedes com amb targeta de crèdit. Recordem que també es disposa de pagament a través de l’aplicació de l’Àrea Metropolitana, que facilita l’estacionament a diversos municipis.

Darrera actualització: 07.06.2022 | 13:04