Plaça de Pere de José i Hermens, la proposta més votada per la plaça de la Illa Farggi

Dijous, 15 de desembre de 2022 a les 00:00

La comissió del nomenclàtor la proposa per tractar-se del nom més votat per la ciutadania.

Ja hi ha proposta de nom per la nova plaça de l’antiga Illa Farggi del barri de les Mallorquines. El nom, Plaça de Pere de José i Hermens, el van proposar el passat 12 de desembre les persones que formen part de la comissió del nomenclàtor, en ser la proposta més votada pels veïns i veïnes, avalada per 131  vots, al procés participatiu que va finalitzar el dia 9 de desembre.

Pere de José i Hermens fou alcalde de Montgat des del 1979 fins el 1999, període durant el qual va liderar i encapçalar la gestió municipal que va permetre la gran transformació urbanística i paisatgística de Montgat tal i com el coneixem ara. 

A la votació per escollir el nom de la plaça es van comptabilitzar 598 vots entre telemàtics i presencials, dels quals 5 nuls, 28 duplicats, 3 amb DNI erroni, i 39 persones no residents que hi van intentar participar. Finalment, el nombre de vots vàlids va ser de 523 vots, que es van presentar en la seva gran majoria telemàticament, 456, i presencialment 142. Recordem que per poder participar al procés per escollir el nom calia estar empadronat/a Montgat, tenir 16 anys o més, i votar una sola proposta. 

Ara, la proposta validada per la Comissió del nomenclàtor, es publica durant 20 dies hàbils al Tauler d’Edictes municipal perquè qui ho desitgi pugui presentar al·legacions.

Com a resultat de les propostes més votades pels veïns i veïnes de Montgat que van participar a la consulta popular hi haurà un relació de noms en catàleg per a futures designacions d’espais públics de Montgat, com ara: 1 d’Octubre, Joaquim Galceran, La Porcellana, Del Record, De la Igualtat, Montgat del Fum, i de Clara Campoamor.,

Darrera actualització: 15.12.2022 | 22:17