Nova edició del Mercat de segona mà

Dijous, 12 de maig de 2022 a les 00:00

Les persones interessades en instal·lar-hi parada ho han de sol·licitar a l'Ajuntament de Montgat.

El diumenge 29 de maig se celebrarà el Mercat de Segona Mà. La trobada serà de 10 a 14 h  al parc del Tramvia. Aquesta activitat, emmarcada en el Dia Internacional
del Medi Ambient, vol conscienciar la població sobre la importància del reciclatge, la reparació dels objectes per tal d’allargar-ne la vida útil, i la possibilitat de donar una segona vida als objectes intercanviant-los o venent-los.

Totes les persones interessades en participar-hi poden sol·licitar-ho presencialment a l'OAC amb cita prèvia o bé telemàticament al portal de tràmits. Així, durant la jornada hi haurà diverses activitats, com ara inflables, i  tallers medi ambientals per a la canalla relacionats amb el medi ambient. L'Ajuntament senyalitzarà l'espai d'ubicació i les persones que instal·lin parada per donar una segona vida als seus objectes hauran de portar-se la taula i les cadires.

Al Mercat de segona mà també hi haurà un punt d’informació sobre el sistema de funcionament dels contenidors intel·ligents que es començarà a aplicar properament: els contenidors estaran tancats electrònicament i només podran obrir-se amb la targeta lectora dels propietaris dels habitatges que l'Ajuntament repartirà a cada domicili. Amb aquest nou sistema es podrà controlar que la separació de residus es faci correctament, s'augmentarà el tant per cent de residus reciclats que al 2025 ha d'ésser d'un 55%,  i es podran aplicar bonificacions a la taxa d’escombraries dels veïns i veïnes que facin correctament la separació. En aquest punt es resoldran tots els dubtes sobre el sistema.

Darrera actualització: 12.05.2022 | 12:22