Nova convocatòria d'adjudicació de pisos de protecció oficial

Dimarts, 3 de maig de 2022 a les 00:00

El procés de recollida de sol·licituds comença l’11 de maig i el sorteig dels immobles entre els inscrits que opten a comprar-los es preveu pel 14 de juliol.

Totes les montgatines i montgatins que compleixin els requisits i vulguin optar a comprar un dels pisos de la nova promoció d'habitatge protegit del carrer de Sant Feliu podran demanar hora a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) per inscriure’s en el procés.

El termini de presentació de sol·licituds i aportació de documentació és de l'11 de maig al 10 de juny (ambdós inclosos) i l'horari serà de dilluns a dijous de 9 a 13,30 h i els dijous tarda de 16 a 17,30 h. Per ser atesos en el punt d'atenció individualitzada de l'OAC, on us informaran de tota la documentació i requisits per presentar les sol·licituds, caldrà demanar cita prèvia abans a l'OAC.

Aquesta nova promoció d'habitatge protegit els ha impulsat l’Àrea Metropolitana i n’hi ha un total de 39, del quals ara comença el termini per atorgar els 23 habitatges amb protecció oficial de venda de règim general i dels 10 habitatges de preu concertat promoguts per l’IMPSOL. Cal recordar que, prèviament, les persones interessades han d’estar donades d’alta al Registre de Sol·licitants d’Habitatge Protegit. El Registre de Sol·licitants d’Habitatge Protegit farà públic un anunci al seu web amb les dades bàsiques de la promoció i la forma de participar en el sistema de selecció. Al llarg de tot el procediment les notificacions es portaran a terme a través de la web de l’IMPSOL (www.amb.cat/web/habitatge/impsol). 

Qui pot presentar-se a la convocatòria?

Hi ha tres tipus d’habitatges disponibles: els de contingència general (29 pisos), el de mobilitat reduïda (1 pis) i els del contingent especial reservat a sol·licitants de col·lectius específics (3 pisos).

Pel que fa als del primer grup, s’hi poden presentar, per ordre de preferència: les persones empadronades a Montgat (amb antiguitat superior a 3 anys), les persones no empadronades però que treballen al municipi (amb la mateixa antiguitat superior a 3 anys), i altres persones. L’adjudicació serà preferent per a les persones empadronades, i si quedessin pisos aleshores hi podrien optar les no empadronades.

Pel que fa al segon grup, a més dels requisits descrits abans, també caldrà aportar un certificat oficial de persona amb mobilitat reduïda. I pel que fa al darrer grup, a més dels requisits generals, caldrà acreditar formar part d’algun dels següents col·lectius: famílies monoparentals, persones amb discapacitat psíquica i/o malaltia mental amb un grau igual o superior al 33% sense necessitat d’habitatge adaptat, i persones víctimes de violència de gènere.

Com es farà l'adjudicació?

Per poder participar en el procés d’adjudicació dels habitatges d’aquesta promoció, s’haurà de presentar una sol·licitud segons el model normalitzat, així com la resolució de la inscripció al Registre de Sol·licitants d’Habitatge Protegit. La selecció de les persones adjudicatàries es farà en una dependència municipal, mitjançant sorteig públic el 14 de juliol a la Sala Pau Casals.

Els sol·licitants adjudicataris de cada grup, amb l'ordre de la llista del sorteig, escolliran habitatge d’entre els que no hagin estat triats anteriorment, fins que s’esgoti el nombre d’habitatges reservats.

Darrera actualització: 03.05.2022 | 22:26