Montgat posa en marxa el programa temps per cures

Divendres, 24 de febrer de 2023 a les 00:00

Un nou recurs educatiu per facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar de les dones

A partir de l'1 de març Montgat posa en funcionament el servei de temps per cures. El programa “Temps x Cures” el promou el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya a partir de la iniciativa “Corresponsables” del Ministeri d’Igualtat. El Consell comarcal del Maresme gestiona el programa als 25 municipis de menys de 20.000 hab. del Maresme. A Montgat la coordinació del servei s’ha fet a través de la regidoria d’Acció Social.

El programa ofereix serveis de cura puntual per a infants de 0 a 14 anys amb els objectius de: consolidar el dret a les cures de les nenes i els nens, alliberar temps per les famílies, en especial per les dones, que dediquen més temps als treballs de cura familiar, i d’aquesta manera poder avançar en la seva formació o inserció laboral i en la igualtat d'oportunitats d'homes i dones.

El programa de serveis de temps per cures a Montgat, es concreta en:

  • Suport a les dones que fan formació a l'escola d'adults TIMÓ tenint cura dels seus infants mentre elles es formen. El servei té una capacitat màxima de 5 nadons (de 0 a 3 anys). L'horari és de dilluns a dijous de 9.30 a 11.30 h. En aquest espai només es farà un torn i serà exclusiu per infants de les famílies que són alumnes de l’escola TIMO.
  • Suport a les famílies amb infants de 6 a 12 anys (alumnat de primària) resident a Montgat a l'Institut Thalassa. El servei té una capacitat màxima de 20 infants per torn. L'horari és de dilluns a divendres de 16.15 h a 20.30 h. En aquest espai es faran 2 torns: de 16.15 h a 18.30 h i de 18.45 h a 20.30 h.

Com funcionarà el servei?

La demanda del servei podrà ser puntual, per un dia o alguns dies de la setmana en concret. Cas que les famílies vulguin accedir a un servei continuïtat hauran de renovar la sol·licitud mensualment. La petició del servei s'haurà de fer amb un mínim de 3 dies laborables d'antel·lació al dia que es vol utilitzar o començar el servei. Els infants podran gaudir, com a màxim, de 4 torns a la setmana. Cas que les famílies necessitin més torns, des d'Acció Social es valoraran les peticions en funció de la situació familiar i la demanda del servei. Els infants que hi participin hauran d'anar acompanyats i ser recollits de l’equipament per les seves famílies o persones autoritzades.

Les famílies que ho desitgin podran inscriure’s aquí

Temps per cures és un servei gratuït i d'accés universal. Tot i això,  cas que la demanda sigui superior a les places ofertades, es prioritzaran les famílies que pertanyin als col·lectius que el programa reconeix com a prioritaris i les persones empadronades o que visquin a Montgat.

Si voleu tenir més informació del programa podeu clicar aquí 

Darrera actualització: 01.03.2023 | 12:32