Montgat obté el segell Infoparticipa per quarta vegada

Dimecres, 17 d'abril de 2024 a les 00:00

Infoparticipa avalua en un 96% el compliment de la Web municipal i el Portal de transparència.

El passat 9 d'abril l'alcalde Andreu Absil i la regidora de Comunicació i Transparència Àfrica Roigé van rebre el segell Infoparticipa en reconeixement a la qualitat de la informació que es publica des de la web i el portal de la transparència, un guardó atorgat pel grup de ComSET de la Universitat Autònoma de Barcelona. L'acte es va celebrar a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona on es van reunir diferents administracions públiques, com ajuntaments, Consells comarcals i Diputacions. 

En aquesta avaluació Montgat ha obtingut una puntuació del 96% dels indicadors requerits en relació a la Llei 19/2024 de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Els indicadors de transparència responen a qüestions bàsiques com: qui són els representants polítics de l'Ajuntament, com  es gestionen els recursos col·lectius, com es gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionem sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius i quines eines s'ofereixen per a la participació ciutadana.

Ja és el quart any consecutiu que Montgat rep el segell Infoparticipa en reconeixement de la qualitat de la informació que es publica des del portal de la transparència de l'Ajuntament. L'actual equip de govern format pel PSC, SOM i Junts per Montgat s'ha compromès a continuar treballant per millorar la comunicació i la transparència institucional, potenciar la participació ciutadana i continuar desplegant eines de seguiment de l'acció de govern. 

Al portal web d'Infoparticipa es pot consultar els indicadors i el resultat de l'avaluació del 2023.

En aquesta edició han obtingut el distintiu 116 dels 947 ajuntaments catalans, 10 dels 41 consells comarcals i 3 de les 4 Diputacions.

 

Darrera actualització: 17.04.2024 | 18:04

Imatges