Montgat adopta mesures per combatre la sequera

Dilluns, 6 de març de 2023 a les 00:00

Montgat activa mesures d'excepcionalitat per reduir el consum d'aigua als espais públics.

El Govern de la Generalitat i l'Agència Catalana d'Aigües han activat la fase d’excepcionalitat del sistema Ter-Llobregat i de l'aqüífer del Fluvià Muga, que ha entrat en vigor arran la publicació del Decret Llei 1/2023, de 28 de febrer. 

Montgat és un dels 224 municipis de Catalunya que han entrat en fase d'excepcionalitat per la sequera. Aquest fet implica la reducció d'aigua per a usos agrícoles i industrials, usar el mínim pel reg de zones verdes i limitar el consum d’aigua a 230 litres per persona i dia.

Davant la publicació del Decret d’excepcionalitat, l’Ajuntament de Montgat ha començat a adoptar mesures que redueixin el consum d’aigua municipal als espais públics i garantir-ne l'abastiment. Així aquests dies en compliment del que dicta el Decret, s’ha procedit al tancament de:

  • De les fonts públiques dels parcs públics.
  • De l’aigua de les dutxes de la zona de la platja
  • Del reg de les praderies verdes dels parcs i espais públics.

La regidoria de Parcs i Jardins de l'Ajuntament mantindrà el reg de supervivència a l’arbrat i les plantes.

L'Ajuntament recomana als ciutadans que revisin les instal·lacions d’aigua per evitar fuites, dutxar-se en comptes de banyar-se i, si és possible, reduir el volum d’aigua de les cisternes del lavabo (en cada descàrrega es llencen uns deu litres d’aigua). 

Mesures d’obligat compliment:

- El reg dels jardins i zones verdes, tant de caràcter públic com particular, queda limitat de 20 h a 8 h. El consum d’aigua ha de ser la mínima indispensable i no pot superar els 450 m3/ha/mes.

- El reg dels jardins particulars es pot realitzar, com a màxim dos dies cada setmana.

- Es prohibeix omplir les fons ornamentals, els llacs artificials i altres elements d’ús estètic de l’aigua.

- Omplir les piscines queda limitat als següents casos: reomplir de manera parcial aquelles piscines que tinguin un sistema de recirculació de l’aigua, en les quantitats indispensables per garantir  la qualitat sanitària de l’aigua.

- La neteja de qualsevol classe de vehicle queda limitada als casos següents: neteja en establiments comercials dedicats a aquesta activitat que comptin amb sistemes de recirculació de l’aigua; fora dels establiments comercials es permet únicament la neteja dels vidres, miralls retrovisors llums i plaques de matricula amb l’us d’esponja i galleda.

- L’ús d’aigua en granges procedent de la xarxa d’abastament d’aigua potable queda limitat a les quantitats necessàries per a l’abeurament i neteja dels animals, així com per a la neteja del recinte.

 

Darrera actualització: 10.03.2023 | 12:46