L’alcaldessa demana visita al Conseller d’Educació

Divendres, 20 de gener de 2023 a les 00:00

L’Ajuntament expressa el seu malestar per la manca d'inversió del Departament a les escoles de Montgat.

L’alcaldessa Mercè Marín i Planas ha demanat visita al Conseller d’Educació de la Generalitat, Sr. Josep González  Cambray, per posar sobre la taula les dificultats que hi ha per trobar una solució consensuada amb el Departament, que permeti la millora d’equipaments educatius públics de Montgat, com és el cas les escoles Salvador Espriu i Norai.

Des de 2020, l’Ajuntament està parlant amb  Educació sobre la necessitat de millorar les infraestructures de l’Espriu i Norai. L’any 2022, l’Ajuntament  i Serveis territorials d’Ensenyament Maresme-Vallés Oriental van estar treballant amb l’objectiu de signar un conveni de col·laboració que permetia que la Corporació actués en la millora d’aquests espais amb finançament 100% municipal resultant del romanent de tresoreria. Amb aquesta fórmula administrativa, l’Ajuntament actuava i feia possible les inversions i el Departament aportava els diners en un termini de temps pactat, i es  permetia  desencallar la manca d’inversió històrica en la transformació d’alguns dels espais d’aquestes escoles per part del Departament.

Les inversions  previstes per part de l’Ajuntament es centraven en: la transformació de l’espai exterior de l’escola Salvador Espriu, per adaptar el pati a un major confort d’ús per a l’alumnat, generar un nou espai de gimnàs, i instal·lar un ascensor a l’interior de l’edifici per suprimir les dificultats d’accessibilitat, i en l’ampliació del pati de l’escola Norai, amb l’adequació  i  adaptació a normativa del terreny municipal que hi ha enfront de l’escola per convertir-lo en pati estès del centre, que està ubicat en mòduls i en creixement.

“El Departament no prioritza les inversions a les escoles de Montgat”

Ara, la impossibilitat de signar convenis de col·laboració amb el Departament d’Educació ha trencat les expectatives que hi havia per part de l’Ajuntament i la comunitat educativa, i hi ha malestar a les dues escoles, que s’han manifestat al Ple de l’Ajuntament i a la plaça de la Vila, doncs veuen com les peticions de millora han quedat escapçades pel Departament, a l’espera de trobar una solució administrativa per fer-les realitat.

“L’Ajuntament té voluntat, interès i capacitat financera per invertir a les escoles”

L’alcaldessa té previst comunicar al Conseller d’Educació la voluntat, interès i capacitat financera de l’Ajuntament per dur a terme aquestes obres que han de permetre que l’alumnat d’aquestes escoles gaudeixin d’uns equipaments de qualitat, així com la preocupació de l’Ajuntament i la comunitat educativa de l’escola Norai per la manca de notícies per part del Departament respecte la construcció del nou edifici de l’escola ubicada provisionalment en mòduls.

Darrera actualització: 23.01.2023 | 15:36