L'Ajuntament obté el segell InfoParticipa de la UAB

Dilluns, 7 de juny de 2021 a les 00:00

L'Ajuntament obté el segell 2020 per la qualitat i transparència de la informació pública al Web municipal.

L'Ajuntament de Montgat ha estat distingit per primera vegada amb el segell InfoParticipa a la qualitat i transparència de la comunicació pública. D'aquesta manera, es reconeix l'esforç per oferir a la ciutadania tota la informació relativa al funcionament del consistori, l'estat pressupostari, l'acció de govern i oposició, i el retiment de comptes. L'alcalde de la ciutat, Andreu Absil, va recollir la distinció en un acte celebrat a l'auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), al qual van assistir els representants dels 135 municipis guardonats en l'edició d'enguany.

El segell InfoParticipa és una iniciativa de la UAB vinculada al Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural. Entre altres projectes, avaluen els webs dels ajuntaments per determinar si la ciutadania té accés a diferents tipus d'informacions, així com si s'ofereixen de manera accessible i entenedora. L'avaluació del web ha conclòs que compleix pràcticament tots els indicadors i que, per tant, ha d'obtenir el segell de qualitat i transparència. En concret, el web compleix 50 dels 52 indicadors fixats per la UAB.

La revisió i l'adequació del web municipal per complir els criteris de transparència exigits pel segell han estat possible amb el suport de l'Agència de Transparència de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Darrera actualització: 16.03.2022 | 09:37