La ciutadania escull els 15 projectes finalistes dels Pressupostos Participatius 2022

Dimecres, 20 de juliol de 2022 a les 00:00

La votació final tindrà lloc del 16 al 26 de setembre i hi podran participar els majors de 16 anys empadronats a Montgat.

Dimarts 19 de juliol es va celebrar el Taller participatiu per decidir les propostes finalistes dels pressupostos participatius 2022. Durant la sessió, oberta a tota la ciutadania, les persones que hi van participar van seleccionar els projectes finalistes que se sotmetran a votació popular en el marc de la convocatòria de Pressupostos Participatius 2022. Enguany, l’ajuntament ha fet una reserva de 122.600€  en el pressupost municipal perquè els veïns i veïnes decideixin a quins projectes de la partida d’inversions els volen destinar.

15 projectes finalistes aniran a votació

Durant el Taller celebrat ahir els veïns i veïnes que van participar a un dinàmica de debat i defensa de propostes per escollir les propostes finalistes, van elegir 15 actuacions finalistes que formaran part de la votació popular d’entre les 28 propostes que, prèviament, van ser validades pels serveis tècnics municipals -d'entre les 102 propostes ciutadanes presentades en la fase inicial-. Així, la relació de propostes distribuïdes per àrees que passen a la votació final és la següent:

Infraestructures i via pública

- Arranjament dels elements de la zona de pràctica esportiva de la platja de les Moreres

- Condicionar la pista de basquet Cola Cao. S'instal·larà una tanca mur de malla per evitar la caiguda de pilotes a l'Av. del Turó.

- Substituir el mobiliari urbà de la riera Sant Jordi. Se substituirà les boles per cadires.

- Reordenació del parc infantil de la plaça dels Segadors. S'incorporaran més zones de joc eliminant la part pavimentada

- Millorar la il·luminació de la plaça dels Segadors

Mobilitat

-  Reparar els sots del pàrquing de l'estació de rodalies de Montgat Nord

- Arranjar l'aparcament de la zona esportiva (davant del Poliesportiu municipal)

- Millora de l'accessibilitat de l'Av. Mediterrània

- Millorar l'espai adjacent a la passarel·la que creua l'autopista C-31 entre el Turó i les Vilares

- Millorar els passos soterrats d'accés a les platges i millora de l'enllumenat

Equipaments

- Millora dels vestuaris del camp de futbol municipal

- Millora de d'il·luminació perimetral exterior de l'escola Norai

- Instal·lació de tendals per fer ombra a l'escola Norai.

- Creació de zona d'ombra al pati de l'escola Sant Joan. Construcció d'una pèrgola de fusta de plantació d'elements vegetals perquè formin una cobertura vegetal que doni ombra a la primavera i estiu.

 - “Condicionament climàtic” de l'escola bressol Els Montgatets. Construcció d'una pèrgola de fusta de plantació d'elements vegetals perquè formin una cobertura vegetal que doni ombra a la primavera i estiu".

Ara, un cop els veïns i veïnes han seleccionat les propostes ciutadanes finalistes que se sotmetran a votació del 16 al 26 de setembre, l’Ajuntament durà a terme una campanya informativa dels projectes finalistes a través dels diversos canals de comunicació municipals: web, xarxes socials i el portal web www.montgat.cat. A la votació hi podran participar totes les persones empadronades a Montgat majors de 16 anys. La votació es realitzarà de forma online a través de la plataforma  participa311-montgat.diba.cat i als punts de votació presencial que s'habilitaran al vestíbul de l’Ajuntament i a la Biblioteca Tirant lo Blanc.

 

Darrera actualització: 21.07.2022 | 14:02