Iniciats els treballs d'enderroc de la Ceràmica Industrial Montgatina

Diumenge, 27 de novembre de 2022 a les 00:00

Serveis socials municipals ha coordinat l'acompanyament i seguiment de les persones que ocupaven les naus.

D’acord amb l’ordre d’execució d’enderroc de l’antiga fàbrica Ceràmica Industrial Montgatina i del requeriment de l'Ajuntament, després d’un llarg període d’identificació dels propietaris actuals i de diferents actuacions i mesures, a mitjans del passat mes de novembre, van començar els treballs d’enderroc dels edificis de la fàbrica.

De manera prèvia, l'ajuntament havia realitzat diverses reunions de coordinació entre representants polítics i personal tècnic, per planificar l'actuació de desallotjament de les persones adultes que vivien en aquestes edificacions, a qui des de serveis socials es van realitzar tasques d'acompanyament i seguiment dels casos individuals i paral·lelament es va notificar i informar  del decret de desallotjament.

Posteriorment, el dimarts 15 de novembre, es va portar a terme una actuació coordinada entre la Policia Local i els serveis socials de l’Ajuntament que va permetre desallotjar les persones ocupants de les naus. Tot seguit, el dissabte 19 de novembre, l’empresa encarregada de realitzar l’enderroc va entrar la maquinària pesant. Els treballs s'iniciaran amb una actuació efectuada per personal especialitzat en el procés de recollida i retirada de materials amb amiant i continuaran amb l'enderroc de les diferents edificacions.

En principi, es preveu un termini màxim per a l’execució de l’enderroc de tres mesos, tot i que donada la situació de l’antiga fàbrica no es disposa d’un calendari concret i s'haurà d'actuar amb molta precaució.

 

Darrera actualització: 27.11.2022 | 20:04