Dos educadores ambientals reparteixen targetes lectores

Dimarts, 25 d'abril de 2023 a les 00:00

Montgat comença una campanya a peu de carrer per fer seguiment i convèncer al veïnat que cal reciclar correctament els residus.

Segons dades de la regidoria de Medi Ambient un 77% dels veïns i veïnes de Montgat, estan fent un ús correcte del nou sistema d'obertura de contenidors intel·ligents.  El 23% restant del veïnat encara no tenen la targeta lectora, no s'han baixat l'App Ciwivaste, o no en fas ús perquè encara no hi ha dades registrades de reciclatge de residus corresponents al seu habitatge.

Per millorar l'efectivitat del sistema i augmentar el tant per cent de veïnat que en fa ús, fins el 6 de maig dos educadors ambientals recorreran els diferents barris de Montgat informant i sensibilitzant a la població sobre la importància de reciclar bé i utilitzar el nou sistema d'obertura de contenidors. 

Els educadors ambientals també repartiran targetes lectores al veïnat que encara no les tinguin, i explicaran la importància d'utilitzar el nou sistema d'obertura de contenidors als veïns que ja tenen la targeta lectora però encara no l'han utilitzada.  Les persones que ho desitgin també podran traslladar dubtes, queixes i suggeriments sobre el nou sistema d'obertura de contenidors. Els educadors ambientals estan actius als matins de 10 a 14 h i de tardes 15 a 19 h.

D'altra banda, l'Ajuntament està reforçant els sistema de tancament dels contenidors que han estat repetidament vandalitzats pels mateixos usuaris i usuàries. 

Finalment, recordem que l'App Civiwaste s'ha d'activar amb el codi d'usuari que consta a la carta que es va entregar amb la targeta lectora. L'aplicació, a més d’obrir els contenidors, té altres funcionalitats com veure les aportacions de residus realitzades, així com enviar incidències, intercanviar materials en bon estat amb els veïns i les veïnes i sol·licitar la recollida municipal de materials en mal estat (mobles, voluminosos, etc..). 

 

Darrera actualització: 28.04.2023 | 12:32