Coneix l'Escola d'Adults Timó

Diumenge, 3 de setembre de 2023 a les 00:00

L’Escola d’Adults Timó, 21 anys de trajectòria al servei de la població

L'Escola d'Adults Timó té una trajectòria de 21 anys treballant per satisfer les necessitats educatives i formatives dels adults de Tiana i Montgat.

Històricament, les escoles d'adults han estat un punt de referència per a les persones nouvingudes que desitgen aprendre la llengua del país d'acollida.

Això explica per què els grups inicials de català i castellà són els més nombrosos a l'escola. No obstant això, també s’ha mantingut el compromís d'acompanyar aquelles persones que busquen formar-se en altres àmbits en què el sistema educatiu anterior no els va poder atendre.

“L’any passat va tenir un total de 568 inscrits”

Una altra àrea formativa important és la dirigida a les persones que volen reincorporar-se al mercat laboral o fer un canvi en la seva carrera. Així, des de fa més de 10 anys l'escola ofereix un espai d'Autoformació, una aula on  s'ofereix suport tutoritzat pels estudiants en línia, especialment de l'IOC.

L'Escola Timó també compta amb un equip de voluntaris que ofereix una àmplia i diversa gamma d'activitats  educatives per satisfer les inquietuds culturals de les persones en edat de jubilació.

El centre també ofereix formació en noves tecnologies a través de voluntaris informàtics que acompanyen les persones en l'ús dels dispositius mòbils i en la realització de tràmits administratius en línia. Així, com a novetat pel curs 2023-2024 també s’acompanyaran aquelles persones que necessitin obtenir la certificació ACTIC, la qual és necessària per treballar en l'administració pública i cada vegada és més sol·licitada per les empreses.

Punt d'Informació i Orientació del programa ACREDITA'T

Des del curs passat l'Escola d'Adults Timó també és un Punt d'Informació i Orientació del programa ACREDITA'T de la Generalitat de Catalunya. Aquest programa ofereix l'oportunitat d'obtenir una acreditació oficial mitjançant la demostració de les competències adquirides a través de l'experiència professional o la formació no oficialment reconeguda.

Darrera actualització: 03.08.2023 | 12:14