Comença la temporada d'estiu a les platges

Dijous, 1 de juny de 2023 a les 00:00

Tot a punt per començar la temporada de platges.

Enguany hi ha tres platges amb servei: la platja de les Roques, la platja de les Barques i la platja de Can Tano.  Pel que fa al servei de vigilància, el període en que disposarem de socorristes a les platges montgatines és del 3 de juny a l’11 de setembre. L’horari del servei és de 10 a 19 h de forma ininterrompuda.

El servei de salvament i socorrisme comptarà amb tres cadires amb dos socorristes per cada una i també amb dos mòduls de vigilància, un a la platja de les Roques i el segon a la  platja de les Barques, que donarà suport  també a la platja de Can Tano. Inclòs al servei de salvament disposarem de servei de moto aquàtica no recreativa.

Platges accessibles per a tothom i segures

El servei d’acompanyament al bany consisteix en ajudar i conduir les persones amb mobilitat reduïda amb una cadira amfíbia fins a la línia de mar, per la sorra, des de la passera. És un servei que possibilita que les persones amb mobilitat reduïda gaudeixin del bany amb tota seguretat, acompanyats pels professionals socorristes de les platges. A més, aquest estiu l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha instal·lat una pèrgola amb ombra al final de la passera davant la Torre de Guaita per facilitar l'estada de les persones amb mobilitat reduïda. Per altra banda, es repartiran polseres identificatives pels infants i els socorristes informaran del protocol als progenitors en cas de pèrdua de l’infant.

Restriccions d’aigua per l’estat actual de sequera

En aquests moments, degut a la situació climatològica excepcional, s’ha aplicat el Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera, aprovat per la Generalitat, que inclou diverses restriccions  En aquest sentit, actualment no és permès l’ús d’aigua a les dutxes instal·lades. La seva disponibilitat és variable i dependrà de l’estat hidrològic del territori.

 

Darrera actualització: 19.07.2023 | 11:30