Anàlisis del nou model de contenidors tancats

Divendres, 25 d'agost de 2023 a les 08:00

Quina ha estat l’evolució de la recollida selectiva a Montgat?

La passada tardor l’Ajuntament va posar en marxa el nou sistema de recollida de residus, amb la instal·lació de contenidors intel·ligents que estan tancats i s’han d’obrir fent servir les targetes identificatives. Un nou model amb el qual el consistori vol controlar millor qui fa servir correctament cada contenidor i poder aplicar, així, bonificacions en les taxes en cas que se separin bé els residus.

Durant aquest primer semestre de funcionament s’ha vist que un 82% de veïns estan participant correctament en aquest model. El 18% restant, en canvi, són habitatges que no en fan ús, perquè són usuaris no actius que provenen d’habitatges nous per entrar, activitats comercials no actives, o altres condicions.

Les aportacions realitzades als contenidors són majoritàriament de les fraccions selectives:

                                          Imatge que conté text, cercle, Font, captura de pantalla

Descripció generada automàticament

Des de l'inici del funcionament s'ha incrementat un 5% la recollida selectiva, fins a arribar al 57%; complint, així, la normativa europea que estableix per l’any 2025 un percentatge de recollida selectiva del 55%.

Aquest model, a més, permet apreciar els usuaris que fan un ús correcte dels contenidors. Així, les aportacions realitzades serviran per aplicar a cada usuari el cost corresponent de la taxa de residus sobre l'ús realitzat. Per tot plegat, la taxa de residus serà més econòmica per aquelles persones que reciclen correctament. A més, si s’obren els contenidors amb l’app Civiwaste es poden veure les aportacions que fa cada usuari setmanalment; així com seguir la pròpia evolució de cada persona per a corregir pràctiques. L'app també permet peticionar els serveis d’intercanvi de mobles entre veïns, o de recollida de mobles per desballestar.

Darrera actualització: 01.08.2023 | 18:16