Montgat és una ciutat cardioprotegida

Divendres, 14 d'octubre de 2022 a les 00:00

L’Ajuntament ha instal·lat 13 desfibril·ladors externs automàtics a diferents espais clau de Montgat

Des d’aquest mes, Montgat és una ciutat cardioprotegida gràcies a la instal·lació de 13 desfibril·ladors externs automàtics (DEA) situats tant en espais exteriors del municipi, com a l’interior d’edificis municipals i en un cotxe de la policia local. L’Ajuntament també posarà en marxa una formació específica per aprendre a utilitzar-los, perquè tant ciutadania com personal municipal de les instal·lacions que s’equipin amb aquest aparell en coneguin el funcionament i puguin utilitzar-lo correctament quan sigui necessari.

Els DEA són aparells electrònics que poden diagnosticar de manera senzilla i tractar una parada cardiorespiratòria. En aquests casos, cal una actuació ràpida, ja que els primers minuts són clau per minimitzar-ne les conseqüències i, per tant, augmentar la probabilitat de supervivència i millorar la recuperació de la persona afectada.

On estan ubicats els DEA?

Un dels DEA és mòbil i forma part de l’equip d’un dels vehicles de la policia local. La resta són fixos i s’han col·locat en els punts següents: la zona esportiva situada al passeig Abat Escarré (entre el poliesportiu municipal i el camp de futbol); el Casal de Gent Gran; la plaça de la Vila, zona Colònia Argentina (prop de l’Ajuntament i la farmàcia); la plaça Gaudí, zona Vilares; la plaça Mallorquines, zona Mallorquines (prop de la farmàcia); la rambla del Turó, zona Turó (prop de la farmàcia); la plaça de la Mare, zona Monsolís (al parc infantil proper al mercat); la plaça Argelers, zona Can Ciurana; la plaça Sant Joan, zona Casc Antic; la plaça Sant Jaume, zona Can Maurici (prop de la farmàcia); la plaça Francesc Macià, zona residencial Camí d’Alella (al parc infantil davant del local), i la plaça Unió, zona de les Costes (entre el parc infantil i la zona de pistes).

Volem aprofitar el dia de l’aturada cardíaca que es celebra el diumenge 16 d'octubre per recordar-nos a tots i totes la importància d’aquests equips de salut. El risc d’aturada cardíaca ens afecta a totes les persones que vivim a Montgat, de forma directa o indirecta i, per tant, volem demanar-vos tolerància 0 al vandalisme i l’incivisme. Cuidem-nos i cuidem Montgat!

Darrera actualització: 14.10.2022 | 14:15