11 de setembre: Diada Nacional de Catalunya

Diumenge, 3 de setembre de 2023 a les 00:00

Acte institucional i ofrena floral al monument de l’Onze de Setembre

L’11 de setembre Montgat se sumarà a la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. L’acte institucional, començarà a les 10 h i comptarà amb la participació del consistori i les entitats montgatines.

Durant l’esdeveniment s’hissarà la senyera i s’interpretarà Els Segadors.

Les entitats tenen la possibilitat de participar activament en la tradicional ofrena floral que es farà al monument de l’Onze de Setembre que hi ha ubicat al passeig marítim. Com és habitual, s’espera que la jornada compti amb la col·laboració de gairebé totes les organitzacions socials, culturals i esportives del poble. Així, les entitats que hi vulguin participar poden contactar amb l'Ajuntament fins al 8 de setembre per confirmar assistència, al 93 469 06 48 o a alcaldiamontgat@montgat.cat.

La Diada Nacional de Catalunya se celebra per commemorar la fi de la Guerra de Successió. L’11 de setembre del 1714 es va produir la darrera defensa de Barcelona després de 14 mesos de setge davant el duc de Berwick. En la Diada es commemora una derrota en què es van perdre les llibertats seculars del país.

Darrera actualització: 03.08.2023 | 12:47