24na. edició del Festival Curtcirckit de Montgat

Del 28 de maig a les 08.00 h al 2 de juny de 2024 a les 21.00 h

 

EL CIRC A LES ESCOLES

DIMARTS 28 DE MAIG

a les 9 h Taller de circ a l’escola Marina

a les 10.15 h Espectacle "Soc la teva FÍSICAH” a càrrec de la Cia. Oriol Borràs a l’escola Salvador Espriu.

Espectacle que fusiona la ciència i el circ i per descobrir la poesia que amaga la física. L’espectacle explora com percebem la realitat des del món de la ciència i com la percebem des de les arts. Existeix una única realitat?

DIMECRES 29 DE MAIG

a les 10.15 h Espectacle "Soc la teva FÍSICAH” a càrrec de la Cia. Oriol Borràs a l’IES Thalassa.

DIVENDRES 31 DE MAIG

a les 9 h Taller de circ a l’escola Norai.

a les 10 h Espectacle “La rateta Martina i el ratolí Serafí” a càrrec de la Cia. Deliri a l’escola bressol Els Montgatets.

Espectacle d’actors i titelles. La Martina s'ha trobat un dineret. Mentre pensa en que se'I gastarà són molts els pretendents que la volen conquistar. Trobarà la Martina algú amb qui tindrà alguna cosa en comú?

 

EL CIRC PER A TOTS ELS PÚBLICS

DIVENDRES 31 DE MAIG

a les 17.30 h Taller de circ per a públic familiar al Parc del Tramvia.

a les 19.30 h Espectacle inaugural Yee Haw! a càrrec de la Cia. La Banda de Otro. Música i malabars.

No sabem res amb exactitud sobre la banda o l'origen dels seus membres. La llegenda que el seu origen és en algun punt de l'oest d'Andaluisiana. Tot i això, les seves freqüents fugides fan que no sigui fàcil trobar-los en un lloc concret.

al Parc del Tramvia

 

DISSABTE 1 DE JUNY

a les 18 h. Espectacle “White bottom” a càrrec de la Cia. Ramiro Vergaz. Acrobàcies, balls i malabars. 

"White Bottom" es una picada d'ullet al “Black Bottom”, un ball afroamericà que es va popularitzar a principis del segle XX. Fa referència als antecedents negres, però en la seva accepció més picant (i la més popular) es refereix al darrere...i la resta no necessita explicació.

al Parc del Tramvia

a les 19 h. Espectacle “No matalàs” a càrrec de la Cia. UTA circ. Acrobàcies, clown i dansa.

Dos personatges excèntrics del segle XIX us presentaran el seu món màgic i us narraran el seu poema sobre la independència i la dependència de l'ésser humà a través del clown, la bellesa i la ironia dels seus jocs delirants entre la vida i la mort.

És una comèdia fantasmal que farà riure i passar una bona estona tant a grans com a petits a través del trapezi, l’escala, la faixa castellera, el teatre i la dansa, acompanyats del so del Theremin.

al Parc del Turó del Sastre.

a les 20 h Espectacle “Maña” a càrrec de la Cia. Manolo Alcántara. Acrobàcies.

MAÑA és la transmissió de coneixement d'un avi a un net, a través de la meva mirada proporcionant una mutació d'artesà a artista. Espectacle-instal·lació, que gira al voltant de l'enginy, un atribut universal, atemporal i transversal, des d'una òptica artística i artesanal. Mostra el procés de construcció d'un arc gegant de caixes molt pesades utilitzant com a premissa l'economia de l'esforç i del moviment, servint-se d'una tecnologia ancestral, però plena de vigència: la palanca, la politja, la roda,...

a la Plaça d’Alcanar

 

RE-GALA CURTCIRCKIT

Espectacle en format cabaret amb presentadors, música en directe i sis números de circ de diverses disciplines i amb artistes de diverses nacionalitats. Presentada per "La Banda de Otro".

a les 21 h Obertura de portes.

a les 22 h Inici de l'espectacle amb:

  • Cia. Fèmut (Raimon i Àfrica) - mans a mans
  • Dany Zoo - verticals
  • Martina Covone – corda
  • Laura Zamora – suspensió capil·lar
  • The Wise Fools – aeri
  • Martín Samanna - roda cyr

amb la banda de música de La Banda de Otro

a la Pista 1 del Poliesportiu municipal Sílvia Domínguez

Hi haurà una foodtruck de menjar i beguda.

Les reserves d’entrades es podrà fer a través d’Entràpolis.

Preu: Adults 4€  (a partir de 15 anys)  i Infants 2,5 €  (entre 3 i 14 anys, ambdós inclosos).

 

DIUMENGE 2 DE JUNY

Al Parc del Tramvia

a les 18 h Espectacle "B.O.B.A.S" amb la Cia. Jimena Cavalletti. Pallasses.

Una banda musical humil organitza cerimònies d'enterrament, però aquesta vegada el capellà i el mort no arriben. Aquestes tres músiques, durant el retard del difunt, comparteixen juntament amb la família i amistats una espera summament incòmoda... i desastrosa.

Amb trompeta, bombardí, caixa i platerets, aquest trio de B.O.B.A.S. transforma una situació dramàtica en una comèdia d’accidents. A terra, a l'aire lliure, sense necessitat d'electricitat i fins i tot amb la possibilitat de fer-ho sota la pluja, aquest trio de clown clàssic alhora que contemporani, aprofitarà l'ocasió per fer-nos riure de coses bàsiques.

a les 19h. Espectacle "Mira’T" a càrrec de la Cia. Circ Pànic. Acrobàcies i equilibri.

MiraT, un joc de mirades encreuades. D'ell cap a ell mateix, alhora introspectiva i d'obertura a l'altre. De tu cap a ell i d'ell cap a tu. Mirar-se, confrontar-se amb la pròpia solitud, prendre la decisió de fer aquest viatge personal i transcriure'l a la pista. MiraT, una injunció al mirar-se sense autocomplaença però també sense supèrbia, amb humor i auto ironia. En una constant recerca de l'equilibri, tot oscil·lant, tot girant, tot ballant.

a les 20 h. Espectacle "Trashpeze" a càrrec de la Cia. The Wise Fools.Trapezi.

Una té el nas enterrat en una llibreta i no vol participar. Un altre té tanta energia que de vegades va una mica massa lluny. El tercer és només intentar que tot funcioni, tot i que es veu genial, és clar. Les coses augmenten ràpidament quan aquestes tres personalitats fan un espectacle juntes. L'única cosa que tots comparteixen, l'amor per una bona broma.

 

Dissabte 1 i diumenge 2 de juny

La banda de música "Los boozan dukes" conduirà el públic entre els diferents espectacles.

Los Boozan Dukes és un col·lectiu de músics internacionals, amb seu a Barcelona, especialitzat en cançons dels anys 30's i 40's de Nova Orleans i les illes Franco-Caribenyes, cantades en Francès Criol.Vinga, doncs balla, salta, crida i secseja el cul amb aquesta barreja única de Calypso, Stomp, Mardi-Gras, Second-Line, Gospel, Swing i Voodoo Blues !!! Hem estat per tot el món i aterrem aquí de nou i, pròximament i amb tot el plaer, molt aprop teu…

 

Col·laboren: l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Programa Explosió de Circ del Mercat de les Flors. Aquesta mesura forma part del Pla d'Impuls del Circ, una iniciativa del Departament de Cultura per enfortir l'àmbit del Circ, al llarg de tota la cadena de valor d'aquest sector: des de la creació i la producció, a l'exhibició i la difusió.

 

 

Darrera actualització: 17.05.2024 | 12:42