Crònica sessió del Ple del 24 de febrer de 2022

La sessió plenària de febrer va començar amb dues declaracions institucionals; la primera de rebuig a la  invasió militar a Ucraïna d’ahir la nit i la segona sobre les jornades del dia de la Dona.

La sessió es va iniciar amb la lectura per part de l'alcalde Andreu Absil (PSC-PM) d'una sentida declaració institucional contra la invasió d'Ucraïna per part de Rússia i amb el desig d'aconseguir una acció diplomàtica de diàleg i entesa per evitar un conflicte bèl·lic.

La resta de grups municipals de l'oposició es van afegir al rebuig a la guerra. El regidor Daniel Fuentes Fuentes (Montgat en comú Podem) va demanar en nom del seu grup evitar la guerra i la implicació de l'OTAN. Es van afegir al clam contra la guerra els regidors i regidores  del grup d'ERC-AM, amb la intervenció del regidor Jordi Ratera (ERC-AM) que també va exclamar "No a la guerra" així com el regidor Jordi Abad (Montgat Guanya Més Compromís) que es va adherir a les mostres de rebuig contra l'atac.

A continuació, totes les regidores del Consistori van participar en la lectura de la Declaració institucional del Dia Internacional de les Dones treballadores. Hi van participar les regidores de l'equip de govern: la regidora d'Igualtat Marian Sotos (SOM de Montgat), la 1a. Tinent d'Alcalde Mercè Marín (JuntsxMontgat), la regidora d'Educació Tània González (PSC-PM), la regidora d'Infraestructures Mònica Puig (JuntsxMontgat), així com les regidores a l'oposició: Rosa Funtané i Vilà (ERC), Laura Ribot Cuenca (ERC),  Alba Hernández (ERC),  i  Mònica Simon Ros (Montgat en Comú Podem),  posant de manifest les desigualtats de gènere sobre les que s'ha d'incidir i millorar per avançar contra la discriminació de gènere i la no violència contra les dones. 

Seguidament al despatx d’ofici, l’alcalde Andreu Absil Solà (PSC) va informar de l’estat de les obres del passeig, aturades i pendents del projecte de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que un cop estigui llest s’haurà de traslladar  a Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya perquè avaluïn l’impacte i els procediments que s’han de realitzar per tractar el talús contaminat i desencallar l’aturada de l’obra.

A la sessió del Ple, l’equip de govern també va informar de la incorporació de personal a diferents àrees, concretament, els nomenaments com a funcionaries interines de dues persones com a administratives de serveis generals, una d’elles per serveis jurídics, i la segona amb dedicació als serveis territorials. 

A continuació, es va tractar un tema cabdal per les finances publiques municipals com és  l’aprovació de la modificació d’ordenances fiscals i preus públics (IIVTNU, IBI, ordenança general i ordenança de preus públics de cultura). Un cop debatuda i expressada l’opinió dels diferents regidors i regidores i les diverses opinions dels grups de l’oposició hi van votar favor els grups de l’equip de govern: regidors i regidores dels  grups municipals PSC-CP, Junts per Montgat, i SOM. També va aprovar les Ordenances un del Regidor no adscrit i s’hi van abstenir els regidors i regidores d’ERC-AM els dos regidors/es de Montgat en Comú Podem, i el regidor de Montgat Guanya - Més Iniciativa – Compromís.

A la sessió de febrer també es va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics la liquidació del contracte de concessió del servei públic de recollida de residus i neteja viària adjudicat a l’empresa “Concesionaria Barcelonesa SA CLD” per acord de Ple de l’Ajuntament de Montgat de data 28 d’abril de 2006 (actualment Corporació CLD SURT, S.L.) com a successora de la contractista inicial per un total de 161.534,85 euros.

Finalment, sotmesa a debat i opinions divergents entre els representants de l’equip de govern i de l’oposició es va aprovar de manera inicial el Pla de verificació d’activitats comunicades de l’Ajuntament de Montgat 2022-2026, amb els vots a favor dels regidors i regidores dels  grups municipals PSC-CP, Junts per Montgat, i SOM i un regidor no adscrit. Hi  van votar en contra tots els regidors i regidores de l’oposició: ERC-AM, Montgat en Comú Podem, i Montgat Guanya - Més Iniciativa – Compromís.

 

 

Darrera actualització: 14.12.2022 | 12:59