L'Ajuntament de Montgat recepciona la urbanització de la promoció d'habitatges de la illa de la Farggi.

Dijous, 26 de maig de 2022 a les 00:00

Aquesta promoció d'habitatge ha suposat la reconversió urbanística d'aquesta zona del barri de les Mallorquines.

Ahir es va celebrar l'acte de recepció de la urbanització de la promoció d'habitatges de la promotora Esbarsa Montgat, S.L. ubicada a l'antiga Illa de la Farggi, on s'ha construït un conjunt residencial de 122 vivendes.  

L'acte, va tenir lloc a la nova plaça ubicada al Pge. Pare Claret, 24,  i va comptar amb la participació de l'alcaldessa Mercè Marín, el 1r. Tinent d'Alcalde Andreu Absil, la regidora de Territori Mónica Puig, regidors i regidores de l'Ajuntament i  tècnics municipals que han intervingut en el seguiment i desenvolupament de l'obra i  en la urbanització d'espais públics. Pel seu cantó, la promotora Esbarsa Montgat, S.L va estar representada per directius de l'empresa constructora, Juan Guillermo Álamo y Rostislav Ordovsky-T Blanco. L'entrega de la urbanització es formalitzà per part de l'enginyera María Isabel Soria-Galvarro Blanco acompanyada per membres de l'equip de vendes de l'empresa. 

La intervenció urbanística ha significat la reconversió de l'espai industrial de l'Illa de la Farggi en zona residencial i la creació d'un pulmó de 3.000 m2 de zona verda pública repartida en dues zones: una paral·lela a l'autopista C-31 on s'ha creat una zona verda al talús de l'autopista i l'altra a la cruïlla entre els carrers Pge. Pare Claret i la perllogació del c/ Avenir, amb la construcció d'una plaça pública per a ús del conjunt de la població. L'actuació també ha promogut  l'ampliació en amplada del c/ Arno Jaguer, la construcció d'una rotonda de circumval·lació al c/ Pare Claret, i la construcció de nous col·lectors.

La construcció de la totalitat del conjunt ha estat possible gràcies a la modificació del Pla General Metropolità que es va aprovar l'any 2017 i ha suposat la reconversió de la illa industrial de la Farggi en una zona residencial, transformant aquest espai urbà del barri de les Mallorquines. A més, al conjunt residencial compta amb una bossa de 38 vivendes amb protecció oficial que han estat adjudicades per l'empresa promotora seguint l'ordre de la llista de sol·licitants d'habitatges facilitada pel Departament d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya, d’aquests pisos 3 són de propietat municipal.

Darrera actualització: 26.05.2022 | 09:10