Els resultats dels pressupostos participatius es donen a conèixer en Audiència pública

Dimecres, 19 d'octubre de 2022 a les 00:00

A l’Audiència pública ciutadana celebrada el passat 18 d’octubre es van donar a conèixer els resultats de les votacions dels pressupostos participatius 2022.

En total es podran finançar les cinc propostes finalistes més votades per la ciutadania. De les cinc propostes guanyadores tres ho són de millores d’inversió en la creació de zones d’ombra als patis de diversos equipaments educatius de Montgat, com és el cas del pati de l’escola Norai, el pati de l’escola bressol els Montgatets i la zona d’esbarjo de l’edifici de Sant Joan.  Per altra banda, la ciutadania també ha posat en relleu inversions a la via pública com ara la necessitat de millorar els accessos a les platges i d’arranjar la zona de pas que hi ha entre la Rambla del Turó del Mar i les Vilares.

Un total de 483  veïns i veïnes de Montgat han exercit el seu dret a vot des del 16 fins al 26 de setembre. Aquesta xifra equival a un 4,59% del total de persones que hi podien participar, ciutadania empadronada a Montgat de 16 anys o més.

Les cinc propostes guanyadores sumen un pressupost de 125.000 euros que es distribuiran de la següent manera: Millora d’espais d’ombra als patis de les escoles Norai, Sant Joan i escola bressol municipal els Montgatets, 25.000€ cadascuna, la millora dels accessos a les platges  25.000€ i finalment la Millora de l’espai adjacent a la passarel·la que creua l’autopista entre el Turó i Les Vilares es calcula també en un cost de 25.000€.

El procés participatiu va començar al mes de maig passat amb la recollida de 102 propostes de les quals 65 van estar validades per l'equip tècnic. La resta no es van admetre per incompliment segons les normes de funcionament del procés, ja fos perquè eren actuacions ja previstes per l'equip de govern; perquè tenien un pressupost fora de l'acordat o perquè tècnicament eren inviables. Finalment, a les taules rodones ciutadanes que es van celebrar al mes de juliol es van decidir les 15 propostes finalistes que es van dur a votació al mes de setembre amb els resultats següents:

Des de l'Ajuntament es valora positivament la participació ciutadana en aquest procés ja que l’índex de participació en municipis d’entre 20.000 i 50.000 habitants en aquest tipus de consultes ciutadanes se situa en el 4,1%, segons l’empresa especialitzada del sector Neòpolis, i en aquesta edició hem assolit una participació de 4,59%.

Ara, l'Ajuntament executarà al més aviat possible el màxim nombre de propostes en funció del pressupost i dels condicionaments tècnics, i tindrà en compte la resta de propostes formulades per la ciutadania per futures actuacions.

 

Darrera actualització: 19.10.2022 | 15:38