Els ajuntaments de Tiana i Montgat treballen conjuntament els objectius com a territori per a l’Agenda 2030

Dimecres, 9 de febrer de 2022 a les 00:00

L'alcaldessa Marta Martorell i l'alcalde Andreu Absil es reuneixen per definir una estratègia territorial comuna per als propers 10 anys.

Avui s’han reunit els alcaldes de Montgat i Tiana, Andy Absil i Marta Martorell per definir l’estratègia territorial comuna per als propers 10 anys.

  • Ambdós municipis posen en comú els respectius fulls de ruta per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a nivell local 
  • L’Agenda 2030 acordada per les Nacions Unides pretén aconseguir un món on la pau, la dignitat, la justícia i la preservació del medi ambient arribin a tot arreu

Els alcaldes de Montgat i Tiana, Andy Absil i Marta Martorell, s’han reunit avui junt amb el comissionat de l’agenda 2030 que comparteixen Jordi López, amb l'objectiu de començar a marcar quins són els reptes conjunt del territori. Absil i Martorell han posat en comú els plans estratègics i sectorials de les dues viles per tal de definir-ne mancances i punts fort i poder començar a definir una Estratègia 2030 i una Agenda Urbana del territori comuna.

“Implementar l’Agenda 2030 mitjançant l’adaptació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) al context de la realitat local, és actualment el principal repte que afrontem els ens locals”, han destacat ambdós alcaldes. L’Agenda 2030 és una acord entre els països de les Nacions Unides per aconseguir, a través de 17 objectius socials, econòmics i ambientals, un món que trenqui amb l’actual model de creixement que amenaça la continuïtat dels ecosistemes i de la humanitat.

Tiana i Montgat han decidit unir esforços amb l’agenda 2030, amb l'objectiu de donar una visió global dels marcs de treball existents, i a partir d'aquí, desenvolupar les pròpies eines de treball. Tal com indica l’alcaldessa, Marta Martorell,  "tots els pobles desenvolupen les seves pròpies agendes, cada un amb la seva estructura, però no per això van per separat, sinó que tenen un marc de treball conjunt".

A partir d’ara, s’elaborarà una diagnosi interna del territori per establir el context i radiografiar les diferents actuacions i projectes que s’estan desenvolupant i les que es portaran en un futur imminent i que es concretaran en una futura web. Segons Marta Martorell “la definició de l’estratègia 2030 de Tiana representa l’oportunitat per combatre la pobresa, apostar per la mobilitat urbana, reduir la contaminació i disposar d’una eina de mobilització col·lectiva al voltant d'objectius comuns, que contribuirà a millorar la qualitat de vida de les persones que viuen a Tiana”.  

En la mateixa línia, Andreu Absil, ha declarat “la reunió d’avui és important perquè marquem les bases d’un treball conjunt per sumar esforços i mancomunar serveis entre les dues localitats”.

Darrera actualització: 09.02.2022 | 14:29