Aquest novembre comença la posada en marxa del sistema d’obertura dels contenidors intel·ligents

Diumenge, 30 d'octubre de 2022 a les 00:00

Els veïns i veïnes podran obrir els contenidors intel·ligents introduint i escanejant el seu codi personal a l'app Civiwaste

El nou sistema d’obertura dels contenidors, a més a més de la targeta lectora que tindrà cada vivenda, també va vinculat a una aplicació de mòbil que permet als usuaris dipositar les bosses d'escombraries. En concret, es tracta de l’app Civiwaste: els usuaris introdueixen el seu codi d’usuari (que consta a la carta que s'entregava amb la targeta d’obertura dels contenidors, i que comença per MGTH0 seguit del número escrit a la carta) i, seguidament, amb l’aplicatiu obert i el bluetooth activat —o amb la mateixa targeta—, les persones usuàries poden acostar el mòbil al lector del contenidor per obrir-lo i abocar-hi les restes orgàniques i d’envasos. Un xiulet avisa els usuaris de l’obertura de la tanca que permet obrir la tapa i abocar les restes corresponents a cada contenidor.

L’app compta també amb altres funcionalitats que es posaran en funcionament properament, com ara: comunicar incidències sobre la recollida selectiva, sol·licitar la recollida de mobles o permetre intercanviar materials en bon estat abans de llençar-los a la deixalleria, entre altres opcions.

El nou sistema d’obertura dels contenidors s'anirà implantant de manera progressiva a partir de la segona quinzena de novembre. La posada en marxa del sistema de tancament s’iniciarà pels barris de Can Maurici, Can Ciurana, Les Costes, Residencial Camí d'Alella i Pla de Montgat i es continuarà per la resta de barris fins a completar la totalitat del municipi quan els contenidors de restes orgàniques i envasos ja quedaran tancats. Els contenidors de paper i vidre estaran oberts, però les persones que els utilitzin també s’haurà d’identificar amb el mateix sistema.

Els veïns i veïnes que encara no disposin de la targeta per a l’obertura dels contenidors poden passar a recollir-la a l’OAC fins el 29 de novembre els dimarts o divendres de 10h a 14 h, o els dijous a la tarda de 16h a 18h.

L’Ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè tothom en faci un bon ús i així assolir millors resultats en l’índex de recollida selectiva. Els veïns i veïnes que tinguin qualsevol dubte sobre el sistema d’obertura dels contenidors poden fer la consulta directament mitjançant l’app Civiwaste. Paral·lelament, les escoles acolliran diverses xerrades informatives sobre el nou model de contenidors intel·ligents, del 21 al 25 de novembre, amb motiu de la Setmana de Prevenció de Residus.

Amb aquesta iniciativa, Montgat fa un pas endavant per augmentar els nivells de recollida selectiva dels residus. Actualment, el municipi arriba al 51%, però es pretén arribar al 55% els propers anys. Aquest és l’objectiu marcat per la Unió Europea per a l’any 2025. 

Darrera actualització: 11.11.2022 | 19:27