Crònica sessió del 30 de gener de 2020

El dijous 30 de gener s’ha celebrat la primera sessió ordinària del Ple de l’any 2020 que ha tractat entre d’altres punts el nomenament dels regidors/es de l’Ajuntament a diferents consells i òrgans de representació i les retribucions i règim de dedicació dels càrrecs electes.

La sessió va començar a les 19.30 h a la Sala Pau Casals.

En l’àmbit de la Comissió de desenvolupament local, recursos econòmics i serveis interns s’ha aprovat el nomenament dels representants municipals a diversos òrgans de participació com ara el Consell escolar municipal, amb els vots favorables de PSC, JxM, SOM i el regidor no adscrit, en la mateixa comissió també s’ha aprovat amb l’abstenció dels regidors/es d’ERC, Montgat en Comú Podem i Montgat Guanya més Iniciativa, la proposta de nomenament dels representants municipals als consells escolars dels col·legis públics que ha recaigut a la Regidora d’Educació, la Sra. Tània González Margalef.

Tanmateix, s’ha aprovat la designació dels representants municipals a d’altres organismes supramunicipals, com ara a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat a la qual s’ha designat com a representant de l’Ajuntament al Regidor de Sostenibilitat i Medi Ambient, Sr. Luis Antonio Fariña Herrador, amb l’abstenció dels regidors/es d’ERC, Montgat en Comú Podem i Montgat Guanya més Iniciativa. Per altra banda, el Ple també ha aprovat la designació com a representant a l’Assemblea General de la Xarxa local de consum , a la 1a. Tinent d’Alcalde Mercè Marín Planas que s’aprova amb els vots favorables de PSC, JxM, SOM, el regidor no adscrit i Montgat Guanya Més iniciativa i amb l’abstenció dels regidors/es d’ERC i de Montgat en Comú Podem.

A la sessió del Ple de finals de gener també es va aprovar el nomenament del representant municipal al Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella en la persona de la 1a. Tinent d’Alcalde, Sra. Mercè Marín Planas i com a substitut al Regidor Sr. Francesc X. Garcia Arrocha, amb l’abstenció dels regidors/es d’ERC i de Montgat en Comú Podem, així com el nomenament de la representant al Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme que també va recaure en la 1a. Tinent d’Alcalde, Sra. Mercè Marin Planas i sotmesa a votació s’hi van abstenir els regidors/es d’ERC i de Montgat en Comú Podem.

D’altra banda, dins de la mateixa Comissió els regidors/es que composen el Ple van aprovar el nou establiment de les retribucions i règim de dedicació dels càrrecs electes amb els vots a favor dels grups de PSC, JxM, SOM i un regidor no adscrit i l’abstenció dels regidors/es d’ERC, Montgat en Comú Podem i Montgat Guanya més Iniciativa.

S’aprova per unanimitat de tots els grups municipals la proposta al Ple d’aprovació de la revisió del padró municipal d’habitants a data 1 de gener de 2019.

Finalment, el Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat l’expedient de modificació pressupostària de crèdit extraordinari i transferència de crèdits mitjançant baixa, número 3/2020 del pressupost municipal vigent.

MOCIONS

Ja a la part de control, el Ple de Montgat va aprovar una Moció presentada pels grups municipals d’ERC-AM, Montgat En Comú Podem i Junts per Montgat, de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central respecte al president de la Generalitat Joaquim Torra i l’eurodiputat Oriol Junqueras. Aquesta resolució deixava sense efecte la credencial de Joaquim Torra com a diputat electe del Parlament de Catalunya i negava la condició d’eurodiputat de Junqueras. La moció es va aprovar amb els vots a favor dels grups que la van presentar i l’abstenció dels grups del PSC, SOM i el regidor no adscrit.

Darrera actualització: 23.01.2022 | 20:08