S’obre convocatòria de sol·licitud dels ajuts de menjador escolar pel curs 2022-2023

Dilluns, 2 de maig de 2022 a les 00:00

Les famílies que compleixin els requisits poden sol·licitar els ajuts del 9 de maig al 10 de juny a l'Ajuntament de Montgat. 

El Consell Comarcal del Maresme ha aprovat les Bases que regiran la convocatòria 2022-2023 dels ajuts individuals de menjador escolar. Les bases segueixen els criteris d’anteriors convocatòries pel que fa a requisits econòmics, però incorporen importants novetats per assegurar que l’alumnat en situació de vulnerabilitat hi tingui accés. En concret, les noves Bases amplien els indicadors a tenir en compte a l’hora de fer el preceptiu informe de risc social de l’alumne per part dels serveis socials municipals afegint aspectes com l’habitatge (manca d’habitatge, risc de desnonament, amuntegament, pobresa energètica, infrahabitatge….etc) i els hàbits alimentaris.

Les famílies que acreditin els criteris poden presentar la sol·licitud d'ajuts individuals de menjador del 9 de maig al 10 de juny de 2022, a presencialment a l'OAC de l'Ajuntament de Montgat (cal demanar cita prèvia o bé trucar al 93.469.49.00), o bé telemàticament a través d’una instància genèrica, clicant aquí on s'ha d'adjuntar el model de sol·licitud degudament complimentat.

Documentació que cal presentar:

  1. Sol·licitud del Consell Comarcal del Maresme degudament emplenada.
    Els fills/es per als quals es sol·liciti beca  s’haurà d’informar mitjançant l’IDALU. (Identificador de l'alumne/a)
  2. DNI/NIE vigent dels pares i/o tutors legals de l’alumne sol·licitant, i de tots els membres de la unitat familiar que figurin en el volant de convivència. En el cas de no disposar-ne, presentar el llibre de família.
    Als efectes de creuar dades amb l’AEAT, el Passaport no és vàlid
  3. Volant/certificat de convivència actual (l’OAC l’emetrà i l’adjuntarà a la sol·licitud).
  4. Acreditació de la situació econòmica de l’any 2021, en cas que algun membre de la unitat familiar rebi qualsevol tipus d’ingrés corresponent a rendiments:
    • NO contributius: SOVI, RAI, LISMI, PNC, orfenesa, viduïtat, invalidesa, LAPAD (dependència), a favor de familiars, a fill a càrrec, pensió per decisió judicial.
    • Contributius: prestacions econòmiques d’urgència social, declarades per administracions públiques i subvenció en concepte de lloguer a arrendataris de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Les persones que percebin la Renda Garantida de ciutadania hauran de portat el certificat acreditatiu actualitzat. Les persones que estiguin donades d’alta al sistema especial de  treballadors de la llar de la Seguretat Social, caldrà aportar el certificat de cotitzacions corresponent a l’any 2021.

Documentació complementària:

  1. Distància desplaçament: quan el Departament d’Ensenyament determini obligatòriament el centre d’escolarització del menor, i la distància en vehicle del domicili al centre escolar sigui de més de 3 km o que el desplaçament tingui una durada superior a 25 min, i no disposi de transport gratuït.
  2. Conveni regulador o sentència de divorci.
  3. Document acreditatiu de prestacions econòmiques d’urgència social, atorgades per administracions públiques, que tenen com a finalitat ajuts bàsics com alimentació, vestimenta i allotjament.
Darrera actualització: 03.05.2022 | 22:50